Korsgade-lukning klipper toppen af omsætning hos frisør

Azad Ali glæder sig til, at Korsgade igen åbner for trafik. Foto: Søren Plovgaard

Korsgade-lukning klipper toppen af omsætning hos frisør

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Gravearbejdet i Korsgade i Assens går hårdt ud over Azad Alis frisørsalon Tryllesaksen.

Assens: En af Assens' gamle historiske gader er for tiden genstand for en større renovering. I et par måneder har Korsgade været på den anden ende, og maskiner og håndværkere har rumsteret i gaden i et omfang, så det har været vanskeligt at bevæge sig rundt i gaden.

Azad Ali er en af de lokale borgere, der synes, det har været træls med alt det gravearbejde i Korsgade.

33-årige Azad Ali har drevet frisørsalonen Tryllesaksen i Korsgade 6 i to år, og den seneste tids gravearbejde har gjort det vanskeligt for ham at holde omsætningen i salonen.

- Jeg har tydeligt kunnet mærke, at arbejdet og afspærringen for trafik i Korsgade er gået ud over tilstrømningen af kunder i min butik. Nogen dage har jeg kun haft to-tre kunder, fortæller Azad Ali, der boede i den kurdiske storby Efrin, inden han kom til Danmark for syv år siden.

Selv om der er lavet en smal passage fra Østergade og ind til frisørsalonen, har det ikke været nok til at overbevise kunderne om, at de skulle klippes hos Tryllesaksen, mens der er blevet gravet og larmet i Korsgade.

- Når gaden er helt lukket, har bilisterne jo ikke mulighed for lige at smide en kunde af i bilen ud for min forretning. Vi er tre ens saloner, der slås om de samme kunder i byen, og mange har valgt at gå til en af de to andre frisørsaloner, mens arbejdet har stået på. Så det har været nogle rigtig trælse måneder, siger Azad Ali.

 
 

Brosten i Korsgade

På et skilt i Østergade står der, at arbejdet ventes at slutte den 8. december - og den dato er for længst overskredet. Det skyldes i følge Niels Christiansen fra Ollerup Entreprenøren, at arbejdet i Korsgade er blevet forlænget, fordi der samtidig er foretaget spildevands- og fjernvarmearbejde i gaden. Det var oprindeligt ikke meningen.

I sidste uge var håndværkere i gang med at lægge flotte brosten i Korsgade. Belægningen erstatter asfalten. Der etableres endvidere en række mindre trafikchikaner i Korsgade.

Det er planen, at Korsgade igen skal åbne for normal trafik inden jul.

Korsgade, der løber fra byens hovedgade til Ladegårdsgade og videre til Dankvart Dreyers Vej, nævnes i 1686 som Tvergade i tingbogen for Assens by .

Korsgade-lukning klipper toppen af omsætning hos frisør

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce