Kommunens fremtid på tegnebrættet


Kommunens fremtid på tegnebrættet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Temagrupper er gået i gang med den nye "grundlov" for Assens Kommune og modtager gerne inspiration fra borgerne

Assens Kommune har brug for visioner, der rækker langt ud i fremtiden. Så nu er en kommunalplan under opsejling.

- Det er et absolut prestigeprojekt, og det skal fungere som et styringsredskab inden for mange områder, som for eksempel erhverv, bolig, natur og turisme, siger Morten V. Pedersen, der er direktør i miljø, teknik og plan.

Kommunalplanen er af borgmester Finn Brunse (S) blevet beskrevet som en slags grundlov for Assens Kommune.

- Det er et vigtigt dokument og grundlaget for at kunne lægge en række mere detaljerede planer, forklarer han.

Grupper i arbejdstøjet

Borgmesteren og Morten V. Pedersen er begge med i den politiske styregruppe på fem personer, der indtil videre er de eneste, som har arbejdet med de fremtidige mål for Assens Kommune.

Men nu er langt flere blevet inddraget i arbejdet, siger Morten V. Pedersen.

- Vi er i gang med at starte temagrupper, der består af ansatte ved kommunen. De skal skabe et materiale, som kan give basis for debat. Grupperne er trukket i arbejdstøjet og er klar til at tage fat på opgaven, fortæller han.

Temagrupperne skal vurdere, hvordan de forskellige områder vil se ud i fremtiden. Der er oprettet grupper, som arbejder med emner som byudvikling, landbrug og vandmiljø - i alt er 19 emner under behandling.

Grupperne vil snart få brug for input fra borgerne til deres arbejde.

Alle idéer tages med

I løbet af juli og august er det derfor planen, at Assens Kommune vil udbrede kendskabet til deres arbejde med de fremtidige mål.

- Vi har ikke helt lagt os fast på hvordan, men det vil nok blive på kommunens hjemmeside, gennem annoncer og måske foldere, der kommer til at ligge rundt omkring, fortæller Morten V. Pedersen.

Det er så meningen, at alle kan give deres besyv med og komme med idéer, som temagrupperne skal tage i betragtning, når de arbejder med de kommunale fremtidsplaner.

- Vi vil godt have borgerne inddraget så meget som muligt, og temagrupperne har brug for inspiration udefra og vil tænke borgernes idéer ind, når de laver grundlaget for kommunalplanen, forklarer Morten V. Pedersen.

Det forventes, at idéerne fra borgerne, input fra kommende borgermøder og temagruppernes arbejde samles i et udkast, der sendes i høring hen over efteråret.

Kommunens fremtid på tegnebrættet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce