Kommunen ser bort fra tilbud

17. marts mødtes politikere, forældre og beboere i stationsbyen for at diskutere placeringen af den nye institution. Én af de idéer, der kom frem på mødet, var at købe SID-huset.
Foto: Birgitte Carol Heiberg

Kommunen ser bort fra tilbud

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Assens Kommune har mulighed for at købe SiD-huset i Tommerup St. i stedet for at bygge ny børnehave. Ikke relevant, mener politiker

Tommerup St.: Placer børnehaven et andet sted, og de trafikale problemer er løst.

Sådan går mange og tænker i stationsbyen, efter det er kommet frem, at Assens Kommune planlægger at bygge en ny dagsinstitution mellem Tallerupskolen og børnehaven Mælkebøtten.

Mange frygter nemlig, at problemerne med massiv trafik på Lilleskovvej kun bliver værre, hvis kommunen holder fast i, at den nye daginstitution skal ligge ved siden af Mælkebøtten.

En løsning kunne være at placere institutionen et andet sted i byen, og ejer af SID-huset på Torvegade 6, Henrik Nørregaard, har henvendt sig til Assens Kommune for at gøre opmærksom på, at han er til at forhandle med.

Men den mulighed har kommunen ikke tænkt sig at benytte, siger formand for Børne- og Undervisningsudvalget Mogens Mulle Johansen (SF).

- Det er allerede besluttet, hvor institutionen skal ligge. Et flertal i udvalget har stemt for, at den nye institution skal ligge ved siden af børnehaven Mælkebøtten, forklarer han.

Sportsplads bliver mindre

Den beliggenhed, som udvalget har besluttet sig for, betyder, at Tallerupskolen må afgive jord.

Men det er ikke meget, mener Mogens Mulle Johansen.

- Skolen beholder jo sin sportsplads. Den skal kun afgive et hjørne, som ikke bliver brugt ret meget, siger han.

Det er formand for skolebestyrelsen Kell Nielsen slet ikke enig i.

- Jeg tror ikke, politikerne ved, hvor meget pladsen bliver brugt, og jeg kan kun frygte, at der vil afgå endnu mere jord til parkering og stier, siger Kell Nielsen.

Kommunen er også blevet tilbudt at overtage 2500 kvadratmeter grund ved siden af SiD-huset, hvor der i forvejen ligger en legeplads. Jorden tilhører Teglbakkens Grundejerforening, og Assens Kommune kan få grunden kvit og frit, men det tilbud vil altså heller ikke blive aktuelt.

Børne- og Undervisningsudvalget har næste møde i morgen, hvor det vil indlede med at gå en tur i området omkring Mælkebøtten og Tallerupskolen, og på mødet skal udvalget drøfte tre forskellige løsningsforslag på de trafikale problemer. Poul Henning Nielsen fra Vej og Trafik vil komme og gennemgå forslagene for udvalgsmedlemmerne.

Udvalget inviterer til borgermøde 11. maj, hvor det forslag, der bliver vedtaget i morgen, vil blive præsenteret.

Kommunen ser bort fra tilbud

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce