Kommunen må trække i nødbremsen


Kommunen må trække i nødbremsen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Anbragte børn tynger kommunal økonomi

Slut med at ansætte nye medarbejdere, slut med at søsætte nye projekter eller initiativer.

Det tegner til at blive virkeligheden for Assens Kommune efter et møde i kommunens magtfulde økonomiudvalg i dag.

En gennemgang af økonomien for 2008 viser, at kommunen bruger flere penge end planlagt. Det er blandt andet stigende udgifter til anbringelse af børn og udgifter på det sociale område, der skubber kommunens økonomi ud af kurs.

Administrationen anbefaler, at økonomiudvalget i dag beslutter et ansættelsesstop og at stoppe alle nye initiativer i resten af år 2008 i håb om, at det kan få økonomien til at balancere inden årets udgang.

- Vi kan ikke vente på, at fagudvalgene gennemgår vores budgetopfølgning for 2008, så derfor sætter vi foranstaltninger i gang med det samme, siger borgmester Finn Brunse (S).

Men selv om det skulle lykkes at hente merforbruget inden nytår, vil nogle af disse nye udgifter også være på spil i 2009. Det betyder, at politikerne skal spare yderligere 8-10 millioner kroner på næste års budget.

Forhandlinger afbrudt

Og selv om politikerne mødtes i aftes for at tale budget, nåede de ikke til enighed - og forlod rådhuset uden et forlig kort før kl. 21 i aftes.

- Der var behov for en tænkepause, siger borgmesteren.

Venstres borgmesterkandidat, Søren Steen Andersen, meddeler, at partierne stadig står "et godt stykke vej fra hinanden".

- Vi holder på, at vi skal have et budgetværn, så vi ikke behøver at stå her hvert efterår og skulle samle op på økonomien, siger han.

Begge politikere siger dog stadig, at de går efter et forlig med alle parter. De mødes først til forhandling igen mandag.

Kommunen må trække i nødbremsen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce