Kommunen har rod i skraldet


Kommunen har rod i skraldet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Renovatør Meldgaard Miljø har problemer med registreringen af affaldet, men borgerne skal ikke bøde

Assens Kommune varsler et sagsanlæg mod renovationsfirmaet Meldgaard Miljø, efter det har vist sig, at der er store problemer med at registrere det vejede affald.

Vægten af affaldet er ikke blevet registreret hver gang, så gebyret for afhentning skal nu beregnes på baggrund af et skøn.

Men det er ikke borgerne, der kommer til at betale for fadæsen.

- Det er kedeligt, men vi vil sørge for, at borgerne bliver holdt skadesfrie, siger Lars Kristian Pedersen (V), der er formand for teknik- og miljøudvalget i Assens Kommune.

1. januar overtog Meldgaard Miljø opgaven med at hente dagrenovation, som samtidig skulle afregnes efter vægt. Men i løbet af marts blev kommunen og Meldgaard Miljø opmærksomme på, at noget var galt.

- Vejesystemet svigtede. Ikke alle data blev overført fra bilen til systemet, forklarer Morten V. Pedersen, der er direktør for miljø, teknik og plan.

Han tilføjer, at vejningen er blevet registreret korrekt i 75-80 procent af tilfældene.

Slipper billigere

Siden foråret har Meldgaard Miljø forsøgt at få systemet til at fungere, men nu har kommunen mistet tålmodigheden.

Morten V. Pedersen fortæller, at der skal laves et skøn af, hvor meget affald der er blevet hentet hos hver husstand. Gebyret bliver udregnet efter et gennemsnit af de vejninger, der er registreret.

- Alle borgere er blevet opkrævet et acontobeløb for 33 tømninger, men de kommer reelt kun til at betale for 27 tømninger. De slipper altså billigere, siger Morten V. Pedersen, som ikke kan sige noget om, hvor meget hver husstand vil mærke til ændringen.

Regningen for alle problemerne sender kommunen videre til Meldgaard Miljø.

- Der bliver et juridisk efterspil. Vi mener ikke, at kontrakten er blevet overholdt i forhold til vejesystemet. Vi skal se på, hvad det har givet af problemer for os, og hvilket tab vi har lidt, siger Morten V. Pedersen, der endnu ikke har et overblik over den økonomiske side af sagen.

Beklager fejlen

Ifølge ham har Meldgaard Miljø oplyst, at det tyder på, at der er ved at være styr på registreringerne. Alligevel vil acontobeløbet for 2009 blive fastlagt ud for de registrerede vejninger i 2008.

Henrik Meldgaard, der er direktør i Meldgaard Miljø, beklager situationen.

- Det system, vi har købt, har ikke været afprøvet godt nok. Det er ikke så mange leverandører på markedet, og problemet er også andre steder hos andre renovatører, siger Henrik Meldgaard, der ikke vil kommentere et sagsanlæg, da han ikke kender noget til det.

Han forventer, at vejesystemet fungerer efter hensigten senest ved årsskiftet.

Lars Kristian Pedersen ærgrer sig over miseren.

- Jeg forstår ikke, at det kan lade sig gøre i vores teknologiske tidsalder, siger han.

Kommunen har rod i skraldet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce