Tidligere kommunaldirektør i Assens Kommune Henning Qvick forklarede i den verserende "campingsag" i Assens i retten, at han gerne ville have lavet en løsning med Per Blaabjerg efter fund af forureningen på campingpladsen. Men det lykkedes ikke.

Assens/Svendborg: Han trillede lidt med sin kuglepen i hænderne. Måske af nervøsitet, men ellers virkede tidligere kommunaldirektør i Assens Kommune Henning Qvick klar i mælet ved Retten i Svendborg, da han blev afæsket svar i "campingsagen".

Henning Qvick var tirsdag ved Retten i Svendborg indkaldt til at afgive sin forklaring, fordi han er en af de helt centrale personer i sagen. Alene af den grund at en af signaturerne i købsaftalen fra 29. januar 2014 mellem campingejer Per Blaabjerg og Assens Kommune er hans.

Hvad er "campingsagen"?

Sagen handler om, hvorvidt Assens Kommune i 2015 kunne ophæve købsaftalen med Per Blaabjerg, som kommunen havde indgået en købsaftale med i januar 2014 om at drive campingpladsen i Assens og udvikle den til at blive femstjernet.


Imidlertid blev der fundet forurening på noget af pladsen, og Assens Kommune ophævede siden handlen. En handel til 3,3 millioner kroner.

Per Blaabjergs advokat, Søren Andersen, gerne ville have svar på, hvorfor kommunen ikke først fik klarlagt, hvor meget af campingpladsen var forurenet, inden købsaftalen blev underskrevet.

Henning Qvick svarede, at jo, det kunne man da godt have gjort, men det skete ikke. Der var mange detaljer at tage hensyn til. Det lå bl.a. i baghovedet, forklarede han, først at tænkte på, at Per Blaabjergs forretningsplan og en ny lokalplan skulle følges ad.

Assens Kommunes advokat, Nis Stenmann Knudsen, ville vide, om Henning Qvick og kommunen var bekendt med, at noget af campingpladsen var forurenet.

- Alle vidste om forureningen, men ikke omfanget, svarede Henning Qvick.

- Det var mere end en gedigen overraskelse, svarede han, da man så fandt ud af omfanget.

- Der var ingen påbud eller myndighedskrav dengang, sagde han også, før man vidste besked.

Ifølge et notat, kom det frem, ville en oprensning koste estimeret et par millioner kroner, før man blev klar over, hvordan det i virkeligheden stod til.

- Det var det, vi havde at forholde os til, sagde Henning Qvick - på daværende tidspunkt.

Var der givet en løfte om kompensation hos Per Blaabjerg, ville Nis Stemann Knudsen vide.

- Det er der, men ikke i hvilket omfang, svarede den tidligere kommunaldirektør.

Mindre begejstring

Henning Qvick forklarede, hvorfor kommunen så sig lun på Per Blaabjerg, da Blaabjerg meldte sin ankomst til Assens og tilbød at købe campingpladsen for 3,3 mio. kr. Faktisk mindre end en anden byder.

- Der skulle være et perspektiv i det. Vi så visionen og udviklingsmulighederne, sagde Henning Qvick om Per Blaabjergs projekt.

Henning Qvick mente også, Per Blaabjerg allerede kunne være trådt ud af købsaftalen, før kommunen hævede handlen i 2015. Fordi kommunen over for Per Blaabjerg ikke længere kunne tilbyde forudsætningerne for en femstjernet plads. Det valgte Per Blaabjerg imidlertid ikke at gøre. Desuden mente Henning Qvick, at begreberne i købsaftalen kunne tolkes på flere måder. Bl.a. at der skulle udvises fleksibilitet fra begge parter.

Han sagde dog, han stadig håbede at finde en løsning med Per Blaabjerg i slutningen af 2014. Men det var hans indtryk, at Per Blaabjerg trak sig tilbage.

- Jeg bemærkede, at begejstringen hos Per Blaabjerg ikke var stor, sagde han.

  • Kloster_Martin_(2015)_020

    Af:

    Journalist på Assens-redaktionen. Har tidligere gennem 10 år været på størsteparten af avisens redaktioner på Fyens Stiftstidende, bl.a. Kerteminde, Odense, Kultur og SportFyn. Af interesser nyder jeg musik og fodbold, mens jeg også interesserer mig for samfundsforhold.

Mere om emnet

Se alle
Blaabjerg regnede med kommunen

Blaabjerg regnede med kommunen