Der bliver behov for at sætte flere penge af til drift af de lukkede skoler i Skallebølle og Snave, mener Mogens Mulle Johansen (SF)

Skallebølle/Snave: Hvis man reelt ønsker, at borgere og foreninger skal kunne bruge de lukkede skoler i Snave og Skallebølle, så kræver det, at der bliver sat flere penge af til det. Det mener Mogens Mulle Johansen (SF), kommende formand for Uddannelses-, Børne- og Familieudvalget.

Det vil sandsynligvis blive pågældende udvalg, der skal tage stilling til sagen.

- Men personligt vil jeg gerne leve op til, hvad der blev sagt i valgkampen. Der skal være mulighed for, at lokale borgere og foreninger kan bruge bygningerne til fremadrettet, men det er ingen garanti for, hvad der skal ske om x antal år. Jeg tror dog ikke, at nogen står i kø for at købe skolebygningerne, siger han.

De 393.000 kroner, som er sat af til tomgangsdrift af de to bygninger, dækker ikke behovet, hvis lokalerne skal kunne varmes tilstrækkeligt op, og folk skal kunne tage et bad, når de har dyrket idræt, vurderer Mogens Mulle Johansen.

- Man kan bruge nogle puljer under Folkeoplysningsudvalget til at finansiere det til at begynde med. Men de er beregnet til at støtte op om foreningslivet og ikke til at betale forbruget på lukkede skoler. Så vi er nødt til at afsætte nogle midler som noget af det første. Jeg tror, vi snakker et par hundrede tusinde kroner (ud over de afsatte midler til tomgangsdrift, red.), mener politikeren, som træder i funktion som ny formand efter nytår.

  • Andersen_Lærke_bjørn

    Af:

    Jeg er journalist på Fyens Stiftstidendes redaktion i Assens og på LokalAvisen Assens. Jeg har været ansat på Fyens Stiftstidende siden 2011 og skriver primært om skole og uddannelse samt arbejdsmarked. Jeg er uddannet fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskole i 2010. Jeg bor i Assens sammen med min mand, som er pædagog og arbejder på et opholdssted i Brenderup.

Mere om emnet

Se alle
Liv i lukket skole: Fællesskibet samler folk i Snave

Liv i lukket skole: Fællesskibet samler folk i Snave

Der kommer en afklaring i foråret

Der kommer en afklaring i foråret

Lokale ildsjæle skal puste nyt liv i lukkede skoler