Kom og giv et bud på kunsten


Kom og giv et bud på kunsten

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Spørgeskemaer uddeles hele sommeren på de vestfynske museers kunstudstilling

ASSENS: - Til efteråret skal vi formulere en indsamlingsstrategi for vores kunstmuseum, siger Sven Rask, leder af Museerne på Vestfyn.

I den forbindelse skal publikum inddrages. Sommeren igennem vil der således være fremlagt spørgeskemaer i særudstillingslokalet på Willemoesgården.

- Det var der også i fredags under arrangementet Smag for Assens, men det gav kun 27 besvarelser. Og det er for lidt at bygge på, siger Sven Rask.

- Derfor lader vi undersøgelsen løbe de næste tre måneder.

Ikke fiasko

Han betegner dog ikke optakten som en fiasko:

- Vi havde ganske vist regnet med at skulle profitere af alle de folk, der ville gå på hovedgaden under Smag for Assens. Porten var slået op, og der var gratis adgang. Men der gik næsten ingen på gaden, så besøget blev tyndt.

- Trods det fik vi alligevel en positiv inspiration. Således glæder det os, at der er stor opbakning til vores gamle del af kunstsamlingen med afdøde vestfynske kunstnere. Den får mange rosende kommentarer, og kun én skriver: "Køb ikke mere af det gamle." Resten siger: "Udbyg det bestående."

Men samtidig mener hver tredje, at vi også skal satse på unge kunstnere. På spørgsmålet om samlingens kunstnere skal have forbindelse til den nye Assens Kommune, er holdningen fifty-fifty. Og indkøb af udenlandsk kunst finder næsten halvdelen er o.k.

Også kunsthåndværk

- Lidt over halvdelen synes, at vi også bør satse på moderne kunsthåndværk, men kun fem svarede på, hvor mange penge vi bør bruge årligt på kunstindkøb. Det mindste bud lød på 100.000 kr. og det maksimale på en million.

- Hidtil har vores indkøb dog ligget langt under de 100.000 kr., siger Sven Ravn.

- Publikum blev også bedt om at vælge en favorit, og hvem der bedst kunne undværes. Men her varierede svarene så meget, at der ikke kunne udledes nogen tendens.

- Dog havde tre forholdt sig til vores sidste indkøb. Et Willemoes-inspireret maleri af Jan Johnsen, Glamsbjerg. Her vendte to tommelfingrene ned, mens en jublede.

- Som sagt er grundlaget for spinkelt til at give os et mandat. Men det er dog udtryk for en positiv opbakning til det, vi har gjort og til, at vi også skal eksperimentere, siger Sven Rask.

Nu håber han, at rigtig mange i løbet af sommeren vil udfylde spørgeskemaerne, der ligger i det lokale, hvor museets 22 nyeste værker er udstillet.

Kineser på Vestfyn?

- Når vi modtager offentlig støtte, skal vi altså have en formuleret indkøbspolitik. Således kan vi jo ikke for kommunale midler uden videre indkøbe udenlandsk kunst. Men det er noget andet, hvis vi får nedfældet, at den udenlandske kunst i givet fald skal have lokale perspektiver.

For eksempel kunne man forestille sig, at en kinesisk maler boede og arbejdede en måned på Vestfyn, og vi så bagefter købte et af hans værker.

Kom og giv et bud på kunsten

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce