Borgere, der er tilknyttet Skalbjerg Vandværks forsyningsområde skal weekenden over fortsat koge vandet, inden de drikker det.

Den nyeste vandprøve fra Skalbjerg Vandværk er ren. Men borgere, der er tilknyttet Skalbjerg Vandværks forsyningsområde skal stadig koge vandet, inden de indtager det. Mandag forventes svar på den anden af de to vandprøver, der skal til, for at påbuddet om kogning kan ophæves.

- Styrelsen for patientsikkerhed kræver, at der skal to på hinanden rene prøver til, før borgerne kan drikke vandet direkte fra hanen. Vi har derfor i samråd med embedslægen valgt at opretholde kogepåbuddet på Skalbjerg Vandværk, skriver Annette Bæk, miljø- og naturchef i Assens Kommune i en pressemeddelelse.

Den nye vandprøve blev taget fredag,  og beboerne i Skalbjerg bliver informeret om resultatet af den anden vandprøvem, og hvornår kogeanbefalingen ophæves via dagspressen, ligesom de opfordres til at følge med på kommunens facebookside og på hjemmesiden www.assens.dk. 

Forekomsten af E-coli-bakterier blev fundet ude hos en enkelt forbruger på ledningsnettet. Ledningsnettet er derfor blevet spulet igennem igen. På Assens Kommunes hjemmeside www.assens.dk/vandvaerk kan du - ved at taste din adresse - se, hvilket vandværk, du tilhører.

Opdatering den 12. december 2017: Vandet i Skalbjerg kan igen drikkes direkte fra hanen.

  • Af:

    Færdiguddannet som journalist fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskole i januar 2016. Jeg har siden da vikarieret på Fyens Stiftstidendes redaktion i Ringe og Assens, hvor jeg blandt andet skriver om samfund, erhverv og krimi.