Beboerne i Køng har fået deres vilje. Køng Forsamlingshus er nu et nøgleforsamlingshus, der kan lejes uden værtinde

Køng: Det er ikke længere et krav, at der skal betales for en værtinde, når Køng Forsamlingshus lejes ud.

På generalforsamlingen den 20. januar blev det besluttet, at forsamlingshuset bliver et såkaldt nøgleforsamlingshus med en prøveperiode på et år.

Derved har de mange borgere, der forud for sidste års ekstraordinære generalforsamling på Facebook gav udtryk for, at de ønskede et nøgleforsamlingshus, fået deres vilje.

- Det er simpelthen så fantastisk. Det var det, jeg gerne ville. Nu er der plads til alle, og forsamlingshuset kan lejes billigt, siger Mette B. Eilstrup, der indtrådte i bestyrelsen efter den ekstraordinære generalforsamling sidste år.

At der ikke længere kræves betaling til en værtinde, betyder at lejerne af forsamlingshuset selv kan vælge at stå for maden og samtidig slipper for at betale en timepris til værtinden, der ellers ville være til stede i udlejningsperioden. Hvis den nye måde at drive forsamlingshuset på bliver en succes, vil bestyrelsen lave en vedtægtsændring, der gør, at det kan fortsætte med at være nøgleforsamlingshus.

- Vi skal kunne bevise i år, at det er det, folk vil. Vi kan stadig gøre lidt begge dele, og hvis den forhenværende værtinde har tid og mulighed for det, kan hun indtræde som kogekone på dagen, hvis det efterspørges. Men lejerne kan også frit benytte en anden madleverandør eller selv stå for maden, siger Mette B. Eilstrup.

Flere nye arrangementer

Ændringen til nøgleforsamlingshus er ikke det eneste nye, der er sket i Køng Forsamlingshus i den seneste tid.

Forsamlingshuset har afholdt sankthansaften, og der er blevet holdt tøjbyttemarked og LAN-party i bygningen.

Kloaktilslutningen er blevet lavet med et tilskud fra Assens Kommune, og Mette B. Eilstrup har fået yderligere et tilskud på 15.000 kroner fra kommunen til et nyt udeareal med borde og bænke.

Og senest blev der den 20. januar valgt fire nye medlemmer til forsamlingshusets bestyrelse på generalforsamlingen.

Det er Mikkel Opstrup, Annette Klintrup Rasmussen, Gitte Danielsen, der også er den forhenværende værtinde i forsamlingshuset, og suppleant Lene S. Bang.

De mange ændringer er ifølge Mette B. Eilstrup blevet taget godt imod.

- Vi får mange positive henvendelser. Der er mange flere, der har tilmeldt sig forsamlingshusets gruppe på Facebook, og vi er også begyndt at annoncere for aktiviteter i gruppen "5620 Glamsbjerg", siger hun og fortsætter:

- Vi ønsker at huset bliver brugt, så alle kan få glæde af det. Hvis der er nogle, der har en god idé til et arrangement, må de gerne kontakte bestyrelsen.

Bestyrelsen søger fonde

Bestyrelsen arbejder i øjeblikket på at søge midler til en projektor og et lærred, så forsamlingshuset også kan bruges til at holde foredrag og andre ligende arrangementer.

Forsamlingshuset mangler penge til projektet og håber, at den kan få dem hjem gennem fonde.

Derudover er forsamlingshuset af ældre dato, og det skal snart have nyt køkken, gulv og tag.

Så der er nok at tage sig af for den nye bestyrelse i Køng Forsamlingshus.

De næste arrangementer i Køng Forsamlingshus er Åbent Hus den 28. februar, Tøjbyttemarked den 20. marts, LAN party 15.-.16. april. Café Mors Dag den 8. maj, Tarteletfest den 20. maj, sankthans med helstegt pattegris den 23. juni, og derudover er der de månedlige fællesspisninger.

  • Af:

    Færdiguddannet som journalist fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskole i januar 2016. Jeg har siden da vikarieret på Fyens Stiftstidendes redaktion i Ringe og Assens, hvor jeg blandt andet skriver om samfund, erhverv og krimi.