Køkultur gik fløjten ved færge

Børge Pedersen og ægtefællen Lene stillede sig i kø i god tid ved Bågø-færgen tirsdag formiddag, og det skulle de ikke have gjort. Det var nemlig de sidst ankomne, som kom først med færgen. Arkivfoto

Køkultur gik fløjten ved færge

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ægtepar snydt for Bågø-tur, da køkultur blev til junglelov. Amatøragtigt, mener Børge Pedersen. Skibsføreren melder hus forbi

ASSENS/BÅGØ: - Amatøragtigt at behandle folk på den måde.

Sådan opsummerer Børge Pedersen fra Bogense den oplevelse, han og hustruen Lene fik, da de ville til Bågø tirsdag.

På internettet kunne de læse, at enkeltpersoner ikke kan bestille plads, men blot skal møde op på kajen 10 minutter før afgang.

- Færgen gik klokken 10, og vi var der allerede 9.35. Og der stod allerede nogle stykker og ventede, fortæller Børge Pedersen.

Flere kom til, hvilket ikke gjorde Børge Pedersen bekymret.

For han og hustruen var faste i troen på, at først-til-mølle-princippet er gældende.

De sidste først

Men parret blev snart klogere. Først blev bilerne gennet om bord, og herefter fulgte en gruppe sfo-børn, som havde bestilt plads.

Og så gik det galt.

- De, der var kommet sidst til, gik om bord først. Og da det så var vores tur, sagde han (skibsføreren, red.), at nu havde han ikke plads til flere, fortæller Børge Pedersen, som sammen med sin hustru og yderligere en lille snes personer måtte se til, mens færgen satte kurs mod Bågø.

Stemningen var ikke god, og det er skibsførerens skyld, mener Børge Pedersen.

- Når det nu ikke er muligt at bestille billet, så burde han have vinket folk om bord i den rækkefølge, de var kommet, siger Børge Pedersen.

Skibsfører afviser

Skibsfører Bernt Kjær, som sejlede på ruten tirsdag, afviser kritikken.

- Det er helt umuligt for mig at se, hvem der er kommet først, siger skibsføreren, som ikke mener, at en egentlig kø havde dannet sig.

- Folk stod i en kæmpe klump, og jeg kunne ikke gøre andet end at sige stop ved de 98 passagerer, som jeg må have med, siger Bernt Kjær.

Efter hans opfattelse er færgelejet ikke indrettet på en måde, som naturligt opfordrer til kødannelse. Hvis der skulle sættes sluser op, ville det være et kommunalt anliggende, men han har svært ved at se det ske. Dels er der ikke plads til det, dels ville det ikke blive vel modtaget.

- Det ville jo være, som når kreaturer skal på et tog. Det ville folk ikke bryde sig om, siger Bernt Kjær, som kalder det ærgerligt, at så mange blev snydt for et ø-besøg. Men han mener, at det er op til folk selv at holde justits, og så anbefaler han, at man stiller sig så tæt på kajen som muligt, så man står først for.

Endelig peger han på, at der var tale om en ekstrem situation, fordi 35 sfo-børns tur faldt sammen med et uhørt godt vejr.

- Jeg har sejlet på ruten i 16 år nu, og det her har jeg kun oplevet fire-fem gange, siger han.

Køkultur gik fløjten ved færge

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce