Køerne danser på Verningelund

260 økologiske køer slippes ud af staldene på Verningelund, søndag 15. april. Privatfoto.

Køerne danser på Verningelund

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kåde køer slippes løs på Verningelund søndag 15. april. Alle er velkomne til køernes store forårsfest.

Verninge: 260 økologiske jerseykøer er mere end klar til forårsfest. Søndag 15. april klokken 12 åbnes dørene til stalden, hvor køerne har gået frit i eget tempo siden oktober. Nu venter himlen og det grønne græs på de kåde firbenede.

I år er det familiens tredje barn Johannes, som åbner dørene. Johannes bliver nemlig konfirmeret søndag 8. april, og igennem de otte år, som familien har holdt åbent hus, har Johannes haft travlt med andre gøremål klokken 12. Det ændres der på i år, hvor den unge konfirmand trækker i konfirmandtøjet og åbner lågen, så køerne kan "danse" ud på det grønne græs i forårssolen.

- Ja, vi håber, at græsset bliver grønt til dagen. Men da græs først gror ved otte grader, har der ikke været megen grøde i det, men det kommer forhåbentligt nu med den vejrmelding, lyder det fra Hanne og Arne Jørgensen.

Over 7000 gæster i fjor

Økodag på Verningelund er blevet en tradition. Ikke blot for familien, men også for de mange frivillige hjælpere, som hvert år stiller sig til rådighed. Omkring 80 frivillige møder op, og flere overtager deres job fra i fjor, da over 7000 gæster kom.

Det helt store tilløbsstykke er de mange traktorer, som børn med store øjne har mulighed for at prøve. Men børnene kan også klappe en ko, få kalven til at sutte på fingrene, se både får med lam, høns og kyllinger, søer og smågrise, ride på en pony og ikke mindst lege på halmborgen. Som noget nyt har familien indført "Speakers corner", hvor værterne vil informere de besøgende om stedet. /EXP

Køerne danser på Verningelund

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce