Købmand og kunstner

Eydna Kjelnæs udstiller som den første af en række lokale kunstnere i rammebutikken JIL Indramning.
Foto: Yilmaz Polat

Købmand og kunstner

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

ASSENS: Til hverdag står hun bag disken hos HC Sko i Assens. Umiddelbart lidt af en kontrast til den fritidsinteresse Eydna Kjelnæs dyrker. For så snart hun har tid, finder hun penslen frem.

- Der var engang en klog mand, der sagde til mig, at der ikke findes en kunstner, der også er købmand. De ting passer bare ikke sammen. Men jeg må så prøve at bevise, at jeg kan være både købmand og kunstner, siger Eydna Kjelnæs fra Assens.

Hun har ikke altid malet, men hun har altid elsket farver. Så højt, at hun tog sig selv i at købe grøntsager efter, hvordan farverne passede sammen.

For tre år siden tog Eydna Kjelnæs så skridtet og købte farver og pensel. Nu udstiller hun som den første af en række lokale kunstnere i rammebutikken JIL Indramning på torvet i Assens.

- Jeg fik mine billeder rammet ind hernede, og så spurgte de, om jeg ikke ville udstille. Ejeren ville gerne gøre noget for de lokale kunstnere, og der er jo ikke andre steder, man kan udstille i Assens, siger Eydna Kjelnæs.

Da hun startede med penslen, var det kun for sig selv, men for et år siden udstillede hun for første gang i Faaborg.

- Hvis du spørger min mand, siger han nok, at jeg er for meget i mit atelier. Så tit jeg kan, går jeg derud og arbejder lidt. Ellers sidder jeg bare og glor. Jeg befinder mig godt imellem pensler og lærreder, siger Eydna Kjelnæs.

Og så er det også med penslen i hånden, at hun tænker på sit fødested på Færøerne.

- Jeg er meget inspireret af Færøerne. Jeg tror, det er længslen. Også selvom jeg har mand og børn i Assens, siger hun.

Eydna Kjelnæs' billeder er udstillet i butikken til starten af maj.

Købmand og kunstner

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce