Kø ved stemmeboksen


Kø ved stemmeboksen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

MENIGHEDSRÅDSVALG: Stemmeprocent langt over landsgennemsnit

FLEMLØSE: Menighedsrådsvalget i Flemløse i går trak folk ud af de varme stuer og ned i stemmeboksen. 28 procent stemte, og det er 10,5 procent over landsgennemsnittet ved det ordinære menighedsrådsvalg i november.

Klokken 16, da Fyens Stiftstidende aflagde valgstedet besøg, havde godt 110 vælgere, eller cirka 13 procent af de stemmeberettigede, været forbi stemmeurnen. Og da var der endnu fire timer til valgstedet lukkede.

- Det ser godt ud, og det er jo først nu, at folk begynder at få fri, lød meldingen fra en af de valgtilforordnede, Poul Thomsen. Han fik ret.

I valglokalet blev der serveret kaffe og småkager for vælgerne, og stemningen var præget af, at dem bag og foran valgbordet kendte hinanden.

- Goddag, Martha. Når du har stemt er der kaffe på kanden, lød det for eksempel, da 87-årige Martha Olsen sammen med sin mand, Jørgen Olsen, ankom for at afgive sin stemme.

De kommer i kirken et par gange om måneden, og selv om, de var glade for det gamle menighedsråd, glæder de sig på den anden side også begge til lidt "nyt blod".

- Vi har stemt efter, hvem vi kender.

- Hvad vi ønsker fra de ny-valgte? Jamen, bare ikke gospelkoncerter og den slags. Det hører sig ikke til i kirken, forklarede Jørgen Olsen over kaffen efter at have afgivet sin stemme.

Vælgere i alle aldre

Fra afstemningsstedet blev der berettet om vælgere både med og uden stok.

I løbet af den times tid, Stiftstidende befandt sig på stedet, var den yngste vælger 18 år og den ældste 87. Det fortolkede valgtilforordnet Poul Thomsen således.

- Der har været god aldersspredning, og det tyder jo på, at valget vedkommer et bredt udsnit af indbyggerne i sognet.

Benny Spangtoft på 44 år valgte eksempelvis at stemme, fordi han har børn, der snart skal konfirmeres.

Og uden for valglokalet, nogle hundrede meter nede af hovedgaden, traf Stiftstidende Finn Jensen.

- Jo, jeg har også været oppe at stemme. Jeg synes, det er lidt spændene med valgkamp, og jeg håber, at Sognelisten får flest stemmer.

- Da der ikke var kandidater nok i første runde, og der var udsigt til at blive underlagt et andet sogn, var det som om, folk fik et chok og vågnede op. Og nu er det så helt modsat med valg og to lister. Det synes jeg er positivt.

Kø ved stemmeboksen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce