Klumme: Sund januar

Kyllingefrikadeller med tranebær og timian - en sund og velsmagende ret til middagsbordene i januar.

Klumme: Sund januar

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Eva Wagner Rambrand giver i Lokalavisen Assens tips til lækre retter, som man nemt kan lave selv. Denne gang står den på kyllingefrikadeller med tranebær og timian. Og hun lader sig ikke afskrække af rigelige mængder selleri.

Så har vi taget hul på et nyt år - og måske også nye spisevaner ovenpå en kalorietung december.

Hos os er der i hvert fald sund mad på programmet. Det trængte vi rigtig meget til.

Frikadellerne her er blevet et stort hit hos os. De smager virkelig godt. Der er en stor mængde selleri i, men lad dig ikke afskrække af det, for de smager ikke af selleri, det lover jeg.

Personligt elsker jeg selleri og bruger det rigtig meget i min madlavning. Mine drenge bryder sig ikke om selleri, men spiser frikadellerne med største velbehag.

Kyllingefrikadeller med tranebær og timian til 4 personer:

500 g. hakket kyllingekød

85 g. fintrevet knoldselleri

1 æg

50 g. tørrede tranebær

2 spsk. frisk timian (uden stilke) eller 1 spsk. tørret

1 tsk. salt

friskkværnet peber

1 dl. rasp.

Fremgangsmåde:

Tænd ovnen på 210 grader.

Rør kødet med revet selleri, æg, salt peber, timian og tranebær. Rør rasp i og form til små frikadeller, som du lægger på bagepapir og bager i ovnen i 20 minutter, inden du vender dem og giver dem 5 minutter ekstra i ovnen.

Guacamolesalat:

1 blomkålshoved i bittesmå buketter (skær stokken fra)

3 modne avocadoer

1 dl. 6% creme fraiche

Saften fra 1/2 citron

1 fed hvidløg, presset

1 tsk. salt

1 nip cayennepeber

1/2 rød peberfrugt i tern

Topping:

1 lille bakke blåbær

1/2 rød peberfrugt i tern

4 spsk. ristede pinjekerner

Fremgangsmåde:

Rist pinjekernerne på en tør pande, til de er gyldne.

Mos avocadoerne med en gaffel og bland mosen med presset hvidløg, citronsaft, peberfrugt, creme fraiche, salt og cayennepeber. Bland blomkåksbuketterne i guacamolen.

Top med blåbær, pinjekerner og peberfrugt.

Madskribent og -blogger Eva Wagner Rambrand.
Madskribent og -blogger Eva Wagner Rambrand.

Klumme: Sund januar

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce