Mads Haugaard er del af det faste panel af klummeskribenter i Lokalavisen Assens. Denne uge har han skrevet om besøg på TV2 i Odense.

Det var med en dejlig ro i maven, at jeg mandag morgen satte mig ind i Fynbus nr. 110.

Kursen var sat mod Odense og TV2. Jeg havde været så heldigt, at få en praktikplads i uge 40, hvor jeg sammen med 11 andre 9. klasses-elever skulle følge med på én af Danmarks største tv-platforme.

Min drøm er og har altid været at blive journalist, derfor var det utrolig dejligt at være i selskab med en flok andre unge, som havde samme drøm. Vi skulle være på Kvægtorvet i Odense fra mandag til torsdag, hvor vi sammen med to journalistpraktikanter og to FTP-elever (fotograf-elever) skulle se, hvordan det var at være journalist/fotograf.

Den første dag fik vi en masse informationer om livet, som journalist og jobbet hos TV2, og så fik vi såmænd også en fin rundvisning. Det var en rigtig god oplevelse at gå rundt i de lokaler, som man normalt kun ser glimt af fra tv, og nu stod man selv i det hele side og side med Poul Erik Skammelsen ved salatbaren.

TV2 er uden tvivl en professionel arbejdsplads, hvor journalister og fotografer arbejder benhårdt og under et ekstremt tidspres, men det er sjovt at se, hvordan roen breder sig, når deadline er nået.

Normalt tænker man ikke så meget over, hvordan nyhederne bliver skabt, og hvordan de formidles, men det fik vi virkelig et skarpt indblik i. De efterfølgende dage skulle vi så i gang med at lave vores eget lille indslag, hvor vi selv skulle opfange en historie i små grupper af tre. Kilder skulle vi også finde, og da de vi ikke havde mulighed for at bevæge os ud af huset, så valgte min gruppe og jeg at lave et indslag om maden i kantinen på TV 2.

Pludselig gik det hurtigt. Vi lavede en undersøgelse, hvor vi fik 50 medarbejdere til at svare på nogle spørgsmål omkring kvaliteten af maden osv. Det var intet problem at få folk til at svare, da alle simpelthen var så rare og søde, men hvorfor skulle de ikke også være det? De er jo også normale mennesker, hvis arbejde bare er at være foran eller bagved et kamera. Det var overhovedet ikke grænseoverskridende, og efter vores undersøgelse skulle vi først for alvor i gang med vores indslag. Vi snakkede med en håndfuld personer, som på hver deres måde havde en holdning til maden i TV2's kantine, og interviewene sad lige i skabet.

Det sjove var jo, at det var os erhvervspraktikanter, der skulle sørge for det hele. Godt nok havde vi hjælpere med i form af de praktikanter, der var ansat på TV2, som altså stod for programmet hele ugen.

Mandag fik vi også lov til, at overvære 19-Nyhederne, hvilket også var en rigtig sjov og god oplevelse. Vores indslag blev super godt, og det var virkelig sjovt, at stå i nyhedsstudiet og lave et op- og nedlæg, som var det jeg stod for.

Indslagene blev vist foran TV2 Sport-værten Christian Bækgaard, som gav os efterkritik på diverse indslag.

Hver dag, når jeg tog hjem, havde jeg et smil på læben, da det simpelthen bare var så sjovt at få lov til at udleve den drøm, som forhåbentlig bliver ens arbejdsplads om nogle år.

  • Plovgaard_Søren

    Af: