Klage over skibsværft-godkendelse: Nye ansøgninger prioriteres

Annette Bæk, miljøchef i Assens Kommune. Arkivfoto: Nils Svalebøg

Klage over skibsværft-godkendelse: Nye ansøgninger prioriteres

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Assens Kommunes miljøafdeling prioriterer nye ansøgninger højt. Derfor er det ikke mærkeligt, at ren revidering af værftets miljøgodkendelse er flere år undervejs, fortæller miljøchef Annette Bæk.

- Assens Marina undrer sig over, at den siden 2014 har spurgt til en opdatering af Assens Skibsværfts 21 år gamle miljøgodkendelse, men har fået at vide, at I er i gang, men ikke har ressourcer til at færdiggøre den. Kan du forstå, at man undrer sig over, at I på otte dage har kunnet fremstille en miljøgodkendelse til ophugning af skibe?

- Vi har ikke sagt, at der ikke er ressourcer. Der er en dialog med værftet om, at vi skal have den lavet, og i forbindelse med ansøgningen om godkendelse den nye aktivitet har vi sagt, at nu skal vi have den samlede godkendelse på plads, og det er de enige i.

- Kan du forstå, at man på marinaen undrer sig over, at miljøgodkendelsen til ophug kan laves på otte dage, når I har været i gang med den anden i flere år?

- Det er, fordi de tænker det isoleret. Vi sorterer vores arbejde efter, hvor der er størst behov. Vi prioriterer ansøgninger højt. Der ligger jo en miljøgodkendelse her, den skal bare kigges igennem for at se, hvad der skal fornyes. Hvis der står nogle ude i felten med akut behov, så prioriterer vi altså det over de gamle.

- Men 21 år, er det ikke lang tid uden revurdering?

- Det er jo ikke sådan, at man får en helt ny situation omkring værftet. Jeg tror nok, vi havde handlet, hvis vi havde tænkt, at det, der står, er tudetosset.

- Men 21 år er vel ikke almindeligt?

- Der er vurderinger af meget forskellige årgange og nogle, der ikke længere skal have en miljøvurdering. Men du har ret i, at det ville være fint at få lavet en ny. Det har vi også længe villet gøre, men både værftet og vi skal synes, at nu skal der rykkes på den.

- Et det helt normalt, at en miljøgodkendelse af nye aktiviteter baseret på en 21 år gammel godkendelse ikke skal omkring det politiske system?

- Ja, det er en faglig vurdering i Assens Kommune og også i andre kommuner, det er jo relativt lovbundet, der er ikke så meget politisk i det.

- Kan man heller ikke sige nej, hvis man ikke synes, der skal flere af den slags aktiviteter ind i området?

- Nej, hvis det er inden for lovens rammer, skal du give tilladelse.

- Der står i miljøgodkendelsen, at værftet ikke ønsker at lave en måling af ekstern støj. Hvorfor er det ok - skyldes det den knappe tid?

- Nej, det er, fordi der er en vurdering af støj, og dette kommer ikke til at støje mere end i forvejen.

- Hidtidige lokalplaner i områderne omkring værftet har skullet tage hensyn til værftets aktiviteter. Nu tilføres en ny aktivitet - der er tilladelse til i otte år. Hvordan harmonerer det med tankerne om udvikling af turisme, boliger og rekreative muligheder i området?

- Den nye miljøgodkendelse kaster ikke en større beskyttelseszone af sig, end værftet gør i forvejen.

Klage over skibsværft-godkendelse: Nye ansøgninger prioriteres

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce