Formanden for Kiteboarding Danmark er berørt af ulykken og fortæller, man nu tænker sig om en ekstra gang, inden man tager ud på vandet.

At en 26-årige mand er omkommet ved Sandagernæs i forbindelse med kitesurfing, berører Rasmus Salomon, formand Kiteboarding Danmark.

- Det er meget, meget frygteligt og supertragisk. Men man ved ikke rigtig endnu - heller ikke i miljøet - hvad der præcis er sket, udover at han blev slæbt af sted. Jeg ved heller ikke, om han er ny eller erfaren, det er uvist, siger han og fortsætter:

-  Men alle ved godt, det er en farlig sport. Udover det er det ligesom, hvis man var blevet kørt ned, ligesom hende pigen inde foran sygehuset (Odense Universitetshospital, red.). Det er noget, der kan ske. Men det sætter en masse overvejelser i gang hos alle, hvilket man også kan se på de sociale medier, hvor folk blandt andet linker til hjelme. For der er rigtig mange, der ikke er for gode til at bruge hjelme.

Han forklarer, man i Danmark er mere opmærksom på sikkerhed, end hvad man var for 15-20 år siden:

- Men hvis det er en, som har fem eller seks år på bagen og ved, hvad han laver, så er det ikke sikkerhedskurset, men fordi han har været helt vild uheldig.

Skal være ufattelig vågen

Rasmus Salomon fortæller, at først når man har fundet ud af, hvad der præcist er sket, så kan man konkludere på det og tage erfaringerne med videre. Men uanset hvad har ulykken dog allerede sat nogle tanker i gang.

- Det lunefulde forårsvejr, hvor der kommer kraftige byger, er der ingenting tvivl om, det får alle til at tænke sig om en ekstra gang. Man skal være ufattelig vågen og ikke tro, man har styr på det, fordi det har man ikke. Ikke hvis vinden stiger kraftigt og er alt for hurtig, siger han og uddyber:

- Hvis man nu slipper den bar, man har fat i, så forsvinder langt det meste af trækket i dragen. Det, der nogle gange sker, er, at folk kommer til at holde fast i den, og så bevarer den trækket og sin magt. Langt de fleste ulykker kan klares ved at slippe med begge hænder, så kiten kun sidder i ved trapezen, siger han og fortæller, mange ulykker sker, når dragen skal op i luften, hvor man laver en fejlstyring.

  • Jensen_Claus_Bøge_(2015)_013

    Af:

    Jeg er lokaljournalist på Fyens Stiftstidende i Assens, hvor jeg skriver om stort og småt i hele kommunen. Samtidig har jeg fokus på det digitale på redaktionen. Tidligere har jeg arbejdet hos Ekstra Bladet og Metroxpress.

Mere om emnet

Se alle
8
Forsøgte at hjælpe kitesurfer: - Tænkte kun på at holde ham i live

Forsøgte at hjælpe kitesurfer: - Tænkte kun på at holde ham i live

9
Ung mand død efter kitesurfing-ulykke ved Assens

Ung mand død efter kitesurfing-ulykke ved Assens