Kirkens jord til salg


Kirkens jord til salg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

SØLLESTED: Forpagtergården i Søllested er nu sat til salg. Pastoratrådet for Ørsted, Vedtofte og Søllested kirkesogne håber at få cirka to millioner i kassen gennem salget af den 13 hektar store ejendom med tilhørende beboelse. Ejendomsvurderingen udgør 1,7 millioner.

- Normalt går alt overskud ved salg af kirkelig ejendom til en fælles pulje, men stiftsøvrigheden ser positivt på lokale planer for pengenes anvendelse, oplyser Henrik Bolting Hansen fra pastoratrådet.

Tre projekter

- Vi har udarbejdet tre projekter. En tiltrængt renovering af Søllested Kirke tegner sig for størstedelen af beløbet, derefter følger etablering af te-køkken i Konfirmandstuen i Ørsted og forbedring af toiletter i Ørsted Præstegård.

Forpagtergårdens opgave var i gamle dage at forsyne præstefamilien med landbrugsprodukter. Den funktion ophørte for 40 år siden, og i stedet blev den forpagtet for kortere perioder til unge, der her kunne prøve kræfter med landbrugets startproblemer. Men de sidste 15 år har den været forpagtet af en lokal landmand, der ikke mere bor på ejendommen.

Sælges til højstbydende

- Til nytår udløber forpagtningsaftalen, og da vi har et ansvar for sognets penge, sætter vi ejendommen til salg for højeste bud, siger Henrik Bolting Hansen. På et tidspunkt kan en renovering af bl. a. taget nemlig blive aktuel, og så vil indtjening fra fortsat forpagtning ikke modsvare udgifterne.

- Vi regner med, at en lokal landmand køber, udstykker jorden til sig selv og lejer huset ud.

- Til Forpagtergården hører et stykke jord inde i Søllested. Det ligger i øjeblikket brak. I salgsbetingelserne er der imidlertid indført en klausul om, at det skal opdyrkes, men uden brug af gylle.

Kirkens jord til salg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce