Kardemommeby midt i Haarby

Lisbeth Gregersen, til daglig Spar-købmand i Brobyværk, får endelig lejlighed til at spille sin ønskerolle som Frøken Sofie.

Kardemommeby midt i Haarby

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

BYFLYTNING: På få timer blev kulisseby kørt fra gammel fabrik tværs over hovedgaden for at danne ramme om totalteater i gymnastiksal

HAARBY: En større byflytning blev afviklet perfekt i Haarby op til weekenden. Fra kl. 13 til 21 fredag blev Kardemommeby på trailere transporteret tværs over hovedgaden.

Medlemmer af Haarby Amatør Teater har siden september knoklet for at skabe den by, der danner rammen om Thorbjørn Egners berømte stykke "Folk og røvere i Kardemommeby".

Kulisserne er blevet til i C.M. Madsens tomme fabriksbygning ved Algade, og nu er de flyttet til skolens gymnastiksal på den anden side af hovedstrøget.

Her opfører HAT med premiere i eftermiddag Egners stykke fem gange inden for de næste otte dage.

Og formentlig er det første gang, det sker som totalteater her i landet. Publikum sidder nemlig midt i Kardemommeby med Tobias' Tårn, politistationen, torvet, bageren, slagteren og købmanden og lidt ved siden af, nemlig på den normale scene, røvernes hule. Lige forbi tæerne på publikum kører en elektrisk sporvogn, som børnene kan få ture i i pausen. Og byens kendte dyr - løven, kamelen, æslet og papegøjen - stikker snuder og næb lige ind i ansigtet på tilskuerne, der samtidig skal synge med på de kendte sange.

- Det her kan kun lade sig gøre, fordi skolen har stillet sig yderst velvilligt og givet os råderet over gymnastiksalen i 10 dage, siger HATs formand, Sebastian Poulsen.

- Ellers havde det været umuligt. Det her er for stort, til at vi som normalt kan pille ned efter hver enkelt forestilling.

- Det kunne heller ikke lade sig gøre at give "Folk og røvere" en ordentlig opførelse ved kun at bruge salens normale scene, siger instruktøren, forfatteren Martin Jensen.

Han har spillet med i flere HAT-stykker, men det er første gang i en snes år, han instruerer:

- Jeg sagde ja på betingelse af, at det blev totalteater. Og så er Egners personer jo heller ikke så svære. De ligger typemæssigt helt fast. Så det her er rent ensemblespil, hvor instruktøren er den første blandt ligemænd og primært skal sørge for at have det hele i hovedet.

Åbent i butikkerne

Kardemommebys butikker holder i øvrigt åbent i pausen, hvor publikum kan forsyne sig med forfriskninger hos bager, slagter og købmand.

- I foråret spillede vi Vildanden og sidste efterår revy, men denne gang har vi åbenbart ramt helt plet med en rigtig familieforestilling. Premieren i dag er udsolgt, og i alt er der på forhånd reserveret ca. 400 billetter. Det har vi aldrig prøvet før i HATs historie, siger Sebastian Poulsen.

Det vil sige, at der er kun godt 200 billetter tilbage. Så man skal faktisk skynde sig for at være på den sikre side.

- Vi håber på et lille overskud, der kan danne basis for forårets H.C. Andersen-satsning. Vi opfører bl.a. to mindre kendte stykker af Andersen garneret med sang, musik og eventyrfortælling af en kendt skuespiller. Det skal vi nu ud at søge fonde om støtte til, fortæller Sebastian Poulsen.

Han slutter med at fastslå, at uden hjælp fra samtlige medlemmer og deres familier havde det været umuligt at opføre "Folk og røvere" som totalteater:

- Bare flytningen med trailere fredag, inden det blev regnvejr, var lige til Guinness rekordbog...
Publikum sidder bogstaveligt talt midt i Kardemommeby. Her inspicerer instruktøren Martin Jensen sine tropper inden gårsdagens prøver - de første med kulisser.
Publikum sidder bogstaveligt talt midt i Kardemommeby. Her inspicerer instruktøren Martin Jensen sine tropper inden gårsdagens prøver - de første med kulisser.

Kardemommeby midt i Haarby

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce