Kan ånde lettet op: Skyhøje takststigninger skrinlagt

Mogens Mulle Johansen (SF) og resten af Udannelse, Børn og Familie har besluttet, at prisen på at sende elever i specialtilbud ikke skal stige. Arkivfoto: Ole Friis

Kan ånde lettet op: Skyhøje takststigninger skrinlagt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Forslag om stigninger på op til 146.500 kroner pr. barn i specialtilbud er blevet afvist af politikerne i uddannelse, Børn og Familie.

Et forslag om store takststigninger for specialtilbud er blevet afvist af politikerne i Uddannelse, Børn og Familie i Assens Kommune.

Forslaget gik ud på, at prisen for at sende elever i LKT-klasse, specialklasse, helhedsafdelingen eller Brahesholmprojektet over en treårig periode skulle øges til 226.000 kroner årligt.

Det ville medføre takststigninger på op til 146.500 kroner pr. elev om året, men det blev afvist af politikerne, fordi flere skoler i deres høringssvar har givet udtryk for, at det ville blive for dyrt at sende elever i specialtilbud, selvom der var behov for det.

"Vi vil ikke have råd til at have elever i specialklasse, LKT eller helhedsklasse med de nævnte takster. Incitamentet til at skabe inkluderende læringsmiljøer vil være stort, men der er en alt for lille økonomi til det," skrev fællesbestyrelsen for Verninge Skole, Børnehave og Vuggestue.

Tager det op på et senere tidspunkt

Formålet med takststigningerne var at matche prisen for at inkludere elever i normalundervisningen og dermed øge incitamentet for inklusion.

En elev betegnes som inklusionsbarn, hvis vedkommende har behov for mere end ni ugentlige støttetimer, og ved at hæve prisen vil det fremover ikke være billigere at ekskludere eleven, fordi det samtidig blev foreslået, at betalingen for tilbuddene skal overgå fra den centrale kasse til skolerne.

- Grundlæggende er det bedst at indføre den slags, når vi er i stand til at tilføre flere penge til området, og vi må erkende, at de penge har vi ikke i øjeblikket. Det ville belaste nogle af skolerne så meget, at det ville kræve, at der var nogle midler, vi kunne føre ind i systemet. Det bliver på et senere tidspunkt, at vi tager den sag op igen, siger Mogens Mulle Johansen (SF), som er formand for Uddannelse, Børn og Familie.

Takststigningerne ville fordele sig således, hvis forslaget var blevet vedtaget: 146.500 kroner ekstra pr. barn i specialklasse, 39.000 kroner ekstra pr. barn i LKT-klasser (Læring, Kontakt og Trivsel), 39.000 kroner ekstra pr. barn i helhedsafdelingen og 76.000 kroner på Brahesholm.

Skolernes samlede budget ville til gengæld være blevet forhøjet, men ikke nødvendigvis på de skoler, som har behov for at bruge specialtilbud.

Kan ånde lettet op: Skyhøje takststigninger skrinlagt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce