Kalkmalerierne klar til 50 år til


Kalkmalerierne klar til 50 år til

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

SANDAGER: Mens andre ordnede haven eller drog mod sydligere himmelstrøg for finde mere sol og varme, har konservator Lise Thillemann fra Nationalmuseet puslet i Sandagers kølige kirkerum. Formålet var at sikre kirkens kalkmalerier for eftertiden.

Det er ikke helgenportrætter eller bibelscener, der præger kirken, men lange borter i rødt, hvidt og blåsort udført af "Liljemesteren" i begyndelsen af 1500-tallet.

Næsten 50 år var gået, siden der sidst var gjort noget for kalkmalerierne. Men ikke mindst et forsøg på at isolere kirken med rockwool førte til, at den gamle udsmykning begyndte at drysse ned på gulv og kirkegængere.

Men selv om skaderne umiddelbart kunne synes begrænsede, er den slags reparationsarbejde ikke noget, man lige griber til. Kirkeværge Poul Hansen fortæller, at det netop færdiggjorte arbejde med den forudgående planlægning har taget omkring otte år.

Det har også givet menighedsrådet en mulighed for at finde de 69.000 kroner til formålet.

- Jo, kalkmalerierne betyder sandelig noget. Ikke mindst for turisterne. Og dem kommer der en del af i løbet af sommeren, fortæller Poul Hansen.

Hvor mange har hverken han eller andre noget tal på.

For den lille kirke i Sandager er elektronisk overvåget og derfor en af dem, der kan stå åben for publikum hver eneste dag.

Kalkmalerierne klar til 50 år til

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce