Hjerteforeningen Assens startede for fjerde gang Æblefestivalen med at gå på hjertestien i Assens. De var onsdag heldige med vejret, som var lunt og tørt. Fra Assensskolen og Strandmølleskolen var 0. klasserne mødt op, de var ca. 50 børn. Et par af lærerne og nogle borgere var også med til gåturen.

Undervejs på turen, når de nåede et af æbletræerne, som er lavet af Fugleviglund, og som også bruges hvert år til festivalen, fortalte naturvejleder Christian Heller nogle små historier. De fik også tid til at se Kaj og Karen Margrethe plante et nyt træ i "Karens Æblehave", der ligger på Brunebjerg.

Der var lavet et nyt skilt til haven, og en af eleverne fra Strandmøllerskolen fik æren af at afsløre det.

Alle, der var med til gåturen, fik et rødt æble, som blev delt ud fra modertræet Kaj.

Gåturen blev sluttet af ved shelteren på Brunebjerg, hvor der blev tændt op i bålet. Børnene fik lidt æblemost, som Hjerteforeningen Assens delte ud til dem, og til de voksne var der kaffe og te. Christian Heller stod for, at der var lavet dej klar, så man kunne bage amerikanske æblepandekager.

  • Andersen_Lærke_bjørn

    Af:

    Jeg er journalist på Fyens Stiftstidendes redaktion i Assens og på LokalAvisen Assens. Jeg har været ansat på Fyens Stiftstidende siden 2011 og skriver primært om skole og uddannelse samt arbejdsmarked. Jeg er uddannet fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskole i 2010. Jeg bor i Assens sammen med min mand, som er pædagog og arbejder på et opholdssted i Brenderup.