Evas Køkken

Søde sager hører i den grad julen til, men det hele behøver ikke være marcipan og brunkager. Lokalavisen Assens' madskribent og -blogger Eva Wagner Rambrand har opskriften på lækre juleflødeboller.

Det er faktisk ret nemt at lave sine egne flødeboller, og det er blevet endnu nemmere med Odense Marcipans flødebolleskaller. Og hjemmelavede flødeboller smager altså hundrede gange bedre end supermarkedets variant i 12-styks pakker. Jeg har her lavet en juleflødebolle med kirsebærskum og et amarena-kirsebær i toppen. Kirsebærret kan du eventuelt udelade, hvis det er til børn. 12-15 stk. juleflødeboller: 2 æggehvider (evt. pasteuriserede, jeg bruger friske) 1/2 dl. vand 125 g. sukker 55 g. glukosesirup 10 g. frysetørrede kirsebær Korn fra en vaniljestang Cirka 1/2 rulle marcipan 12-15 flødebolleskaller fra Odense Marcipan 12-15 amarenakirsebær Guldstøv Start med at dryppe amarenakirsebærrene godt af i en sigte. Siruppen kan gemmes og bruges til is, som topping på grød eller lign. Flødebolleskum: Bland sukker, vand, vaniljekorn og glukosesirup i en lille gryde og varm det langsomt op. Lad det småsimre uden låg på, indtil temperaturen er på 117 grader. Det tager cirka 20 minutter. Pisk æggehviderne til luftigt skum med en håndmixer. Fortsæt nu i en røremaskine hvis du har sådan en, ellers brug fortsat håndmixeren. Hæld den varme sukkerlage i æggehviderne i en meget tynd stråle, imens der piskes konstant. Hvis der er dækken/låg på din røremaskine skal det tages af, så marengsen kan køle af under piskningen. Pisk videre i 7 minutter. Rasp de frysetørrede kirsebær gennem en sigte, så de bliver til fint støv. bland det godt ind i skummet. fyld skummet i en sprøjtepose. Tag flødebolleskallerne ud af pakken. Lad dem være i formene imens du arbejder med dem. Læg et kirsebær i hver skalle, og fyld skallerne op til 1/2 cm under kanten. Skær marcipanen i 1/2 cm tykke skiver. Læg skiverne i skallerne så de lukker af for fyldet. Opbevar flødebollerne på køl, her kan de holde sig i et par dage. Men de er nok spist inden.

Drys eventuelt med guldstøv.

  • fyens.dk