Hun er 46 år, igang med sin femte uddannelse, bor i Odense med sin datter og en halv kat, hun deler med sin nabo, og så vælger hun i sin fritid faglitteratur eller en biografi over romaner.

Assens: Der er kommet en ny sherif til bog-landet. 46-årige Jette Blåstedt er ny leder af Assens Bibliotekerne, efter tidligere biblioteksleder John Erik Petersen gik på efterløn i januar.

Nu tager hun hver dag turen fra hjemmet i Odense, hvor hun bor med sin 21-årige datter Amalie og deres halve kat, som de deler med naboen, til Assens eller en af de andre filialer af biblioteket.

Jettes top tre fra egen bogreol

Jette Blåstedt beskriver sin top-tre som lidt utraditionel. Hun vil nemlig hellere læse faglitteratur og biografier end romaner. Hermed er hendes personlige anbefaling givet videre: 1. Efter Auschwitz, biografi af Eva Schloss om Anne Franks stedsøster, der overlever Auschwitz og fortæller om de forfærdelige oplevelser, og hvordan man overkommer dem.

2. Du bliver hvad du tænker, en mentaltræningsbog af Jørgen Svenstrup, som Jette Blåstedt tog sin coachuddannelse hos. Den handler om, hvordan man kan gøre noget ved ens tilfredshed med livet.

3. The Travelling Cat Chronicles, rejsefiktion af den japanske forfatter Hiro Arikawa, som hun lige er startet på efter hun i januar købte den i London. Bogen måtte bare med hjem, fordi den handler om en kat.

Jette er født og opvokset i Odense, og bor i dag også ved siden af sin ældre mor. Deres familie er tæt, men lille, modsat hendes nye biblioteksfamilie, der tæller hele 18 kollegaer og seks afdelinger spredt ud over kommunen.

- Det har været rigtig fantastisk at starte her. Der er gang i mange både kulturpolitiske og frivillige projekter, siger Jette Blåstedt, der synes det er virkelig fedt, at hun allerede efter få arbejdsdage har fået henvendelser fra folk, der gerne vil lave flere kulturarrangementer.

- Der er et lokalt ejerskab herude, der er gang i den, det vil biblioteket gerne være med til at faciltiere.

Smag for ledelse

Jette Blåstedt er en kvinde med mange interesser. Hun er uddannet cand.mag i historie og religion, har en uddannelse som dansklærer for voksne, er uddannet projektleder, stresscoach og er nu igang med diplomuddannelsen i ledelse.

Siden 2006 har hun været ansat som specialkonsulent hos Vollsmose bibliotek, hvor hun har stået for sprogtræningstilbud og andre brobygningsprojekter til bibliotekets ofte ikke-læsevante brugere. Efter 12 år trængte hun dog til nye udfordringer, og dem fandt hun i Assens.

- Jeg var stand-in for vores leder i Vollsmose, og så fik jeg smag for det. Jeg interesserer mig for at udvikle, hvad et bibliotek kan og vil, siger hun.

I sin fritid er Jette Blåstedt ofte sammen med sine mange venner, igang med at undervise som sproglærer eller coach eller ude at rejse. Det elsker hun.

- Der er ikke meget tid til bøger, nu hvor jeg også læser, men jeg læser gerne noget, der giver viden, indsigt eller historie.

  • fyens.dk