Nu mangler bare den endelige godkendelse, før byggeriet kan begynde. Beboere håber på åbning i år
Bågø Sandsynligvis får Bågø Campingplads snart gode toilet- og badeforhold, og om vinteren kan man vente på færgen fra Bågø til fastlandet uden at fryse.

Assens Byråd sagde tirsdag ja til at skyde en halv million kroner ind i et nyt velfærdshus på Bågø Havn.

Beboerforeningen på Bågø har arbejdet for velfærdsbygningen i næsten to år, og det er meningen at den skal kunne rumme en række funktioner.

Blandt andet kiosk, postrum, toiletter, badrum og ventesal til færgen.

- Velfærdshuset skal erstatte den rødbrune kioskbygning på havnen. Den er kasseret, fordi den er pilrådden indeni, forklarer Kisser Kristensen, som er formand for den selvejende institution Bågø Huset.

Huset skal også bruges af campingpladsen, som ligger ved siden af havnen og af færgens passagerer.

- De toiletter, vi har, er fra 60’erne og slet ikke tidssvarende. Ventesalen er heller ikke opvarmet, forklarer Kisser Kristensen.

Venter på ja fra LAG

Ud over kommunens bidrag, har folkene bag Bågø Huset søgt om 900.000 kroner fra Småøernes Lokale Aktionsgruppe (LAG) til at bygge velfærdshuset.

Godkendelsen fra LAG’en er det sidste, der skal til, før byggeriet kan gå i gang. Kisser Kristensen er så godt som sikker på, at Bågø-projektet får ja, men der kan godt gå et par måneder, forklarer hun.

- De har endnu ikke sagt nej til et projekt, så vi er 99 procent sikre på, at vi får pengene, fortæller hun.

Åbning til sommer

Kisser Kristensen håber på, at velfærdshuset bliver en realitet allerede til sensommeren, hvor nye bådpladser på havnen også skal stå klar.

- Indvielsen af havnen er sat til 19. august, og der håber vi, at det er delvist oppe. Vi vil i hvert fald gerne i gang hurtigst muligt, forklarer hun.

Det kan de ikke komme, før de har fået bevillingen fra Småøernes LAG, selvom kommunen har givet projektet en halv million kroner.

De penge bliver nemlig først frigivet, når LAG’en har sagt ja.
  • Fyens Stiftstidende

Mere om emnet

Se alle
Bågø-sejlere kan snart få vand under boven

Bågø-sejlere kan snart få vand under boven