Lokale betjente og restauratører råber vagt i gevær, når beredskabet fra 1. september kører ud fra Odense.

I praksis betyder det, at en enkelt patruljevogn fortsat kører rundt et sted i Assens Kommune, men skal der forstærkning til, så skal den hentes fra Odense.

Det har man opponeret kraftigt imod i blandt andet Bogense, hvor der nu er planer om, at et privat vagtværn skal i arbejde.

Butiksejere oplever nemlig, at politiet ikke er der, når man har brug for dem.

De samme toner lyder ikke fra nogle af handelsstandsforeningerne på Vest- og Højfyn. For her synes man ikke, at der er meget brug for politiet i det hele taget.

- Lige nu er der ikke noget problem, siger Ib Clausen, der er formand for handelsstandsforeningen i Assens.

- Men skulle vi i fremtiden få brug for dem, så kan det da være et problem, at de skal køre ud fra Odense.

Heller ikke Jan Hansen oplever problemer med ordensmagtens synlighed i Aarup, hvor han er formand for handelsstandsforeningen.

- Politiet er ikke særligt synligt - men det er heller ikke savnet, siger han om behovet for at have en uniformeret betjent i nærheden.

At udrykningsstyrken kommer fra Odense, ser han i virkeligheden ganske positivt på. For byens placering tættere på Odense og politibilernes garager er ganske gunstig.

- Sådan er udviklingen jo. Kommunerne er slået sammen, og så kan politiet jo også sætte sig sammen og spare ressourcer på den måde. Sådan er tiden jo, siger Jan Hansen.
  • Fyens Stiftstidende

Mere om emnet

Se alle
Indbrudsramt: Hvor var politiet?

Indbrudsramt: Hvor var politiet?

Landbetjent frygter nedlæggelser

Landbetjent frygter nedlæggelser

800 ekstra betjente er fatamorgana