Interesse for at levere gylle


Interesse for at levere gylle

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

25 procent af landmændene omkring Assens har svaret Udviklingsrådet

Landmanden Peder Hougaard Rasmussen i Saltofte vil gerne levere gylle til et nyt biogasanlæg. Især hvis prisen kan holdes nede på, hvad der svarer til transportudgifterne.

- Fordelen vil især være et godt naboimage, forklarer han.

Omvendt har han ingen ønsker om at plante marker til med energipil til kraftvarmeværket.

- Vi har brug for alle vores marker til at levere foder til dyrene, svarer Peder Hougaard Rasmussen.

I Ørsted, noget nordligere i kommunen, har hans kollega Kristen Banke gjort sig lidt de samme overvejelser.

Også han vil meget gerne levere gylle til værket, hvis prisen er den rigtige, mens han umiddelbart har mindre lyst til at få piletræer på markerne.

Som alle andre landmænd inden for 25 kilometers afstand fra Assens har de fået brev fra Udviklingsrådet med spørgsmål om deres interesse i at bidrage med råvarer til et gyllebaseret biogasanlæg og med energipil til kraftvarmeværket. Planer, som hvis de gennemføres og de lokale landmænd er indstillet på at levere mindst 125.000 kubikmeter gylletørstof, kan sikre, at folk i Assens om få år kan få 34-40 procent af deres varmebehov dækket af vedvarende energi.

En fjerdedel af landmændene har svaret tilbage. En svarprocent som udviklingsrådets direktør Inge Dahl tillader sig at være en smule stolt over.

Hun og en medarbejder på kontoret på Tobaksgaarden er nu i gang med at nærlæse de mange svar.

Før det er gjort, og før hun har holdt møde med interessenterne i projektet i næste uge, er hun ikke til sinds at sige meget om indholdet af de svar, der er kommet fra landmændene, eller om hvilke konklusioner der kan drages af dem i forhold til den videre udvikling.

Men på LandboFyn opfordrer miljøkonsulent Eiler Petersen til, at man alene tager forhåndstilsagnet som et pejlemærke, fordi interessen kan være endnu større, når landmændene får bedre mulighed for at sætte sig ind i mulighederne og økonomien.

Interesse for at levere gylle

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce