Integration kan blive en økonomisk joker

Den 1. oktober flytter de første flygtninge ind i Assens vandrerhjem, som skal være midlertidig bolig i ni måneder. Assens Kommune regner med, at brugen af vandrerhjemmet bliver udgiftsneutral på grund af den husleje, flygtningene skal betale.

Integration kan blive en økonomisk joker

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Udgifterne til integration i Assens Kommune er steget markant, og de risikerer at stige endnu mere i 2016

"Den blinde makker" er et begreb, der har været nævnt flere gange i forbindelse med årets budgetlægning, og som dækker over den ene procent, kommunerne skal spare de næste fire år.

Men endnu en blind makker kan vise sig at få stor indflydelse på økonomien. Der er nemlig stor usikkerhed forbundet med integrationsområdet.

I 2015 vurderer kommunens økonomiafdeling, at integration vil koste 18,9 millioner kroner.

I 2016 bliver tallet næsten 11 millioner kroner højere, altså 29,8 millioner kroner. Det er vurderingen fra Assens Kommunes forvaltning.

Derudover kommer knap fem millioner kroner til tosprogsundervisning oveni, og den samlede finansiering af integrationsindsatsen i Assens Kommune ender altså på 34,8 millioner kroner i 2016.

Årsagen til den voldsomme stigning er, at selvom Assens Kommune aktuelt ikke står til at modtage flere flygtninge i 2016 end i 2015, er der stadig udgifter forbundet med de flygtninge, der allerede er kommet til kommunen, og som er i gang med at blive integreret.

- Pengene er til integration af de flygtninge, som allerede er her, og til de 146 flygtninge, vi modtager næste år, forklarer Henrik Juul Kjær, som er direktør for Velfærd i Assens Kommune.

Udgifter kan stige

Henrik Juul Kjær erkender, at tallet kan blive højere end 146 flygtninge, den aktuelle situation taget i betragtning.

- Hvad hvis der kommer 246 flygtninge til Assens Kommune i 2016?

- Så har vi en ny situation. Der er ikke taget højde for andet end de meldinger, vi har fået fra centralt hold, og som i parentes bemærket blev de givet inden det aktuelle pres, vi kan følge i medierne, siger Henrik Juul Kjær.

Hvis der kommer flere flygtninge til Assens Kommune end de 146, som er det vejledende antal, Udlændingestyrelsen har meldt ud, kommer udgifterne til at integrere dem altså oveni de penge, der indtil videre er budgetteret med i 2016.

Budgetforhandlingerne for Assens Kommune 2016-19 begyndte torsdag.

Integration kan blive en økonomisk joker

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce