Institution raseret af brand

De fire længer på institutionen Storskoven i Egerup stod ikke til at redde trods en massiv indsats fra i alt 26 brandmænd.
Foto: Finn Eriksen

Institution raseret af brand

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Årsag til branden på institutionen Storskoven i Egerup endnu ukendt. Kun stuehuset overlevede flammerne

EGERUP: Institutionen Storskoven på Egerupvej i Egerup brændte ned til grunden natten til i går.

Der blev slået alarm klokken 1.09, og da brandfolkene fra Falck i Assens og Glamsbjerg og sidenhen også Ejby og Aarup kom til, stod opgaven hurtigt klar.

- Længerne var fuldstændig overtændte, og der var intet at gøre. Så vi koncentrerede os om at redde stuehuset i stedet, fortalte indsatsleder Valdemar Jensen, da Stiftstidende fangede ham under slukningsarbejdet.

Dermed blev fire længer ofre for flammerne, mens stuehuset slap fri. Og indsatslederen kunne glæde sig over, at vinden var i øst.

- Det var heldigt. For det betød, at ilden blæste væk fra stuehuset, så det lykkedes os at redde det, sagde indsatslederen.

Først ved middagstid i går var brandtomten kølnet så meget, at en brandkyndig fra Assens Politi kunne se nærmere på stedet.

Men det kastede ikke lys over årsagen til branden.

- Stedet er brændt helt i smadder, så det var ikke til at konstatere noget som helst, siger Børge Hemmingsen, som er vicepolitikommissær ved Fyns Politi i Assens.

Han vil ikke afvise, at teknikere fra Dansk Brandteknisk Institut i Fredericia skal undersøge brandtomten.

I første omgang skal de seks anbragte børn og pædagogen, som var til stede, da branden brød ud, dog afhøres.

- Afhøringerne skal afdække, om der skal teknikere derud, siger Børge Hemmingsen.

- Det kan jo være, at en af dem siger "jeg smed et skod" eller "jeg glemte at slukke et stearinlys", og i så fald kan vi konstatere, hvad årsagen er. Men hvis vi ikke er i stand til det, må teknikerne i gang, siger han.

De første afhøringer bliver foretaget i dag, og der vil gå nogle dage, før der er en afklaring, vurderer Børge Hemmingsen.

Trods en hurtig udrykning havde flammerne voldsomt fat i alle de fire sammebyggede længer, da brandfolkene nåede frem.

Men det udelukker ikke, at den kan være opstået ét sted for så at brede sig med noget nær lynets hast.

- Det er jo en gammel gård, hvor der sikkert har været en masse støv og skidt på loftet. Det virker nærmest som krudt, når det har været varmt og tørt så længe, som det har, siger Carsten Riis, som er vicepolitikommissær ved Fyns Politi i Assens.

Stuehuset, som gik fri af flammerne, bruges udelukkende til at undervise de anbragte socialt belastede børn.

Længerne rummede børnenes værelser, en tidligere stald, værksteder og Storskovens administration, oplyser Kim Thomsen, da Stiftstidende traf ham på stedet under slukningsarbejdet.
Et sørgeligt syn dagen derpå. Samtlige fire længer på gården er jævnet til soklen, og kun stuehuset har overlevet flammerne.
Et sørgeligt syn dagen derpå. Samtlige fire længer på gården er jævnet til soklen, og kun stuehuset har overlevet flammerne.
Foto: Christian Brandt

Institution raseret af brand

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce