Ingen tomme vinduer: Assens' handelsgade skal forkortes

Her skifter belægningen på Østergade, og omtrent her begynder handelsgaden i Fremtidens Assens. Udviklingen i den retning sker ved, at der i takt med, at butikker lukker eller flytter, gives mulighed for at bygge om til boliger i den østlige ende af gaden. Foto: Lise Wolf

Ingen tomme vinduer: Assens' handelsgade skal forkortes

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Byen skal fortættes lyder det i udviklingsplanen Fremtidens Assens. Planen foreslår, at butikslivet begynder ved Tobaksgaarden og restaurationer koncentreres omkring Torvet.

Assens: Der er ingen, der kommer og lukker butikker. Men udviklingsplanen, Fremtidens Assens, lægger op til, at bylivet skal koncentreres mere, end det er i dag.

På sigt skal restauranterne samles omkring Torvet, hvor der er plads til udeservering, og det skal ikke længere være muligt at parkere der. Handelsgaden skal fortættes og have et forløb omtrent fra Tobaksgaarden til havnepladsen. I takt med, at de 15-20 butikker, der ligger mellem rundkørslen og Tobaksgaarden flytter eller lukker, skal dennne del af Østergade kunne omdannes til boliger og liberalt erhverv, mens den nederste del af Østergade og Willemoesgade skal forbeholdes forretningslivet.

Det er en god idé, synes Pernille Schreiner, formand for Assens Handelsstandsforening.

- I bund og grund ja - hvis der bliver mulighed for boliger i den øvrige del af gaden. På sigt er det optimalt at rykke sammen og ned mod et lækkert havnemiljø, så man ikke skal gennem et tomrum. Vi gider ikke gå forbi tomme vinduer, siger hun.

Og nogle butikker vil lukke, mener Pernille Schreiner.

- Vi håber, vi er ved at være der, hvor vi kan bevare status quo, men vi kan ikke undgå, at nogle lukker for eksempel ved generationsskifte, siger hun, der i det store og hele er tilfreds med udviklingsplanen.

Skal der forsvinde p-pladser på torvet, skal der dog kompenseres et andet sted, mener hun.

Mere liv ved Plums

Boligselskabet FAB er godt i gang med at bygge lejligheder på Plumgrunden, men i Fremtidens Assens skal der være mere liv omkring den gamle tømmerlade.

Den tidligere frugthave på området skal genskabes som et grønt åndehul i bymidten. Sammen med Tobaksgaarden og Museum Vestfyn skal området udgøre den nye kulturakse. De gamle bevaringsværdige bygnigner skal bevares, og idéen er, at der kan etableres åbne værksteder, kunstmarked, små atelierer og butikker med kunsthåndværk. Altsammen naturligvis, hvis nogen vil investere i området.

Ingen tomme vinduer: Assens' handelsgade skal forkortes

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce