Men uden kage var 2015 alligevel et ganske godt år for lokalpolitiet i Assens trods øget ressourcepres. Sygefraværet var for eksempel i bund

Assens: Noget var anderledes.

Kransekagen var udskiftet med brunch ved lokalpolitiets nytårsparole på politigården i Assens mandag morgen.

Men der kunne måske godt være serveret kransekage oveni, thi - ikke for at kendes for en ret - men 2015 var retteligt et ganske godt år for Fyns Politi i Assens.

Det mente både politidirektør hos Fyns Politi, Kit Claudi Grøn-Iversen, og lokalpolitileder i Assens, Anders Lundegaard.

Nuvel. 2015 trak sine store veksler på landets politifolk. Anders Lundegaard kaldte året for "turbulent". Terror, flygtninge, meget ressourcekrævende arbejde oveni det "normale" politiarbejde.

Men det går godt for ordensmagten på flere parametre. Sygefraværet er i bund. Politistationen i Assens var den afdeling, der i 2015 havde det laveste sygefravær. 1,93 sygedag i gennemsnit per medarbejder.

- Jeg ved selvfølgelig godt, at der er mange - og måske også heldige - faktorer, der har indflydelse på sygefravær, men som lokalpolitileder i Assens vælger jeg at konkludere, at vi er en attraktiv arbejdsplads med en god stemning og et godt sammenhold, sagde Anders Lundegaard.

Positivt var det også, at indbrudsraten var for nedadgående i 2015. Antallet af indbrud i villaer i Assens Kommune faldt sidste år med knap 26 procent. Langt mere end i resten af politikredsen, hvor faldet var på 8,8 procent.

  • Andersen_Lærke_bjørn

    Af:

    Jeg er journalist på Fyens Stiftstidendes redaktion i Assens og på LokalAvisen Assens. Jeg har været ansat på Fyens Stiftstidende siden 2011 og skriver primært om skole og uddannelse samt arbejdsmarked. Jeg er uddannet fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskole i 2010. Jeg bor i Assens sammen med min mand, som er pædagog og arbejder på et opholdssted i Brenderup.