Ingen interesse for drukkort


Ingen interesse for drukkort

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

HÅBLØST: Ungdomsskoleinspektør betegner lanceringstidspunktet som håbløst
HØJFYN: Det er nu en måned siden, at det blev lov-pligtigt, at butikkerne ved hjælp af billedlegitimation skal sikre sig, at der ikke sælges øl, vin og spiritus til unge under 16 år.

I den anledning blev de såkaldte drukkort lanceret. Et legitimationskort, som de enkelte kommuner imod et gebyr udsteder til de unge, der måtte ønske det.

Men det er der ikke ret mange, der gør. I de tre højfynske kommuner er der sammenlagt solgt under en håndfuld.

I Tommerup er der solgt et par stykker, i Vissenbjerg har man solgt to, og i Aarup er der endnu ikke udstedt et eneste drukkort, oplyser Margit Toft fra kommunens information, der forestår salget.

- Så enten må de unge benytte sig af anden form for dokumentation. Eller også bliver de ikke stillet over for kravet, der hvor de køber alkohol, siger Margit Toft.

At de unge mennesker tilsyneladende ikke har den store interesse i drukkortet, betyder ikke, at de ikke viser legitimation, når der købes ind til weekendernes abefester. For de kan eksempelvis benytte andre former for legitimation som for eksempel et knallertkørekort eller pas.

Et faktum, som Jørgen Bladt, ungdomsskoleinspektør, angiver som en væsentlig del af forklaringen på, hvorfor sprutkortet ikke indtil videre nyder den store succes.

- I Vissenbjerg vil jeg tro, at cirka halvdelen af målgruppen har knallertkørekort og mange har også et pas. Så det kan måske nok vise sig til jul, når man gør status over det her, at det er et unødvendigt tiltag. Jeg synes, det er lidt vel tidligt at kalde det en fiasko, for det er jo først nu, at de unge begynder igen efter sommerferien, siger Jørgen Bladt, der ikke er imponeret over det tidspunkt kortet blev lanceret på.

- At man vælger at lade det træde i kraft fra 1. juli, hvor skoleleverne har sommerferie, er efter min mening håbløst. Det er da rigtigt, at der er skrevet meget om det i aviserne, men hvor mange 16-årige læser aviser? Hvis sådan noget skal have en ordenlig effekt, så skal der en målrettet kampagne til. Og den kan vi først tage fat på nu, mener Jørgen Bladt, der af samme grund har lavet en side, der informerer om det nye kort i den brochure, som Vissenbjerg Kommunes ungdomsskole sender ud i disse dage.

- Men om det skulle give en øget efterspørgsel, tør jeg ikke sige, siger Jørgen Bladt.

Ingen interesse for drukkort

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce