Industrien vakte gamle minder

Biblotikar Jørgen Wadowski (t.v) og formand for biografforeningen, Henning Frandsen ser frem til et godt samarbejde
Foto: Hans Østergaard

Industrien vakte gamle minder

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

ÅBENT HUS: Lind strøm af gæster i Aarups nye kulturhus i går

AARUP: - Her har jeg danset som barn...

- I kan tro, min far har slæbt fliser hertil...

Minderne vældede frem blandt gæsterne ved åbent-hus-arrangementet i går på Industrien, det nye fælles hus for bibliotek, biograf og lokalhistorisk arkiv i Aarup.

Den lokalhistoriske fotoudstilling hjalp nogen på vej, mens de foreløbig 60 kvadratmeter parketgulv, der er hentet frem under tæpperne på biblioteket, fik andre til at mindes baller og danseskole på det selvsamme gulv i gamle dages Industrien.

Dengang rummede huset også restaurant. I vore dages Industrien koncentrerer menukortet sig om den åndelige føde, men med sammenbygningen af biograf og bib-liotek er mulighederne skabt for nye tværgående aktiviteter.

Foreløbig har biblioteket rykket sin læsesal ud i biograf-siden af den fælles foyer, så også biografens gæster kan kigge i blade, tidsskrifter eller den daglige avis, eventuelt til en kop kaffe eller cacao fra den automat, der også stilles op. Bibliotekar Jørgen Wa-dowski, der bliver daglig leder for hele huset, siger, at man nok vil kunne finde flere filmtidsskrifter og cd'er med lydspor fra film på hylderne i fremtiden og forudser i øvrigt, at de to parter får meget glæde af hinanden.

- Det er et hus med mange muligheder og jeg er optimistisk med hensyn til et samarbejde. Foreløbig ser det ud til, at vi kan få gang i børnefilmklubben igen, siger Jørgen Wadowski, der synes, det er flot, at så lille en kommune vil bruge penge på at opgradere biblioteket og bevare biografen.

Blandt gårsdagens gæster til morgenkaffe, historisk tale af industriforeningens sidste formand, det konservative byrådsmedlem Peder Andersen, film og musik var også et par, der måtte have gangstativet til hjælp.

Det er helt nyt for dem, at kunne bevæge sig rundt i bygningen, hvor flere trapper hidtil har gjort det umuligt. Nu er huset gjort handicap- og barnevognsvenligt med rummelige toiletter, ramper og elevatorer.

I alt var der sat omkring tre mio. kroner af til ombygningen, hvoraf Lokale og Anlægsfonden bidrager med en lille million.

Nogle vil måske mene, at den ellers flotte facade mangler det sidste pift. Det er ikke fordi, pengene er sluppet op, at den ser lidt plettet og skallet ud, kunne Jørgen Wadowski berolige i går. Når muren er rigtig tør, får den også sin velfortjente maling.
Foto: Hans Østergaard

Industrien vakte gamle minder

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce