Indbrud om natten: 10 papegøjer stjålet fra fynsk fuglezoo

Det er blandt andet blå-gule araer, som disse, som Hans Aage Hjeresen her hilser på i en mere fredelig stund, der i weekenden er stjålet fra Danmarks Fuglezoo. Arkivfoto: Yilmaz Polat

Indbrud om natten: 10 papegøjer stjålet fra fynsk fuglezoo

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

En sort dag kaldte direktør Hans Aage Hjeresen, Danmarks Fuglezoo, mandag, da haven skulle gøre værdierne op efter indbrud i weekenden.

Naarup: Ukendte gerningsmænd har i løbet af weekenden skaffet sig adgang til Danmarks Fuglezoo, hvor de er brudt ind i den bygning, hvor dyrene har deres vintervolierer. Her er otte volierer brudt op, og i alt 10 papegøjer af forskellige arter stjålet.

Indbruddet, der formentlig er sket i ly af natten, blev opdaget søndag morgen ved ottetiden af en dyrepasser. Hun fandt resterende fugle sidde skræmte tilbage i de åbne volierer.

- Det er noget af det værste, en dyrepasser kan opleve, siger direktør Hans Aage Hjeresen dagen derpå, som han kalder en sort dag.

- Vi render rundt om os selv og kan ikke rigtig foretage os noget, fortæller han.

Kun en gang tidligere har nogen forsøgt at stjæle parkens fugle.

- De er cirka et halvt år siden, at nogen forsøgte at komme ind til fuglene, men blev bidt, det ved vi, for der var blod på gulvet, fortæller Hans Aage Hjeresen. Det skete tilsyneladende ikke denne gang, og derfor vurderer han, at det er professionelle, der står bag.

Politiet har ifølge Hjeresen fundet fodspor fra tre forskellige sko, hvilket tyder på, at mindst tre personer står bag tyveriet.

Tyveriet omfatter to australske kakaduer, to blåpandede amazoner, to blågule araer, to hvidtoppede kakaduer og to rosa kakaduer.

Den endelige værdi er ikke opgjort, men den lander et sted mellem 50.000 og 100.000 kroner, vurderer Hans Aage Hjeresen. Havde det været araer af en mere sjælden slags, tyvene havde fået med sig, var det løbet op i langt mere.

- Et er pengene, jeg tror ikke forsikringen dækker, men det værste er mishandlingen af dyrene. Vi kan se, der har været fart over det inde i voliererne, så de har nok fået smidt en sæk over hovedet, konstaterer han.

Parken er videoovervåget, men først og fremmes inde i parken, lige præcis der, hvor tyvene er brudt ind, når kameraet ikke.

Hans Aage Hjeresen opfordrer folk til at være opmærksomme og reagere, hvis de skulle blive tilbudt fugle af de nævnte arter.

Også kakaduer var der bud efter. Arkivfoto: Yilmaz Polat
Også kakaduer var der bud efter. Arkivfoto: Yilmaz Polat

Indbrud om natten: 10 papegøjer stjålet fra fynsk fuglezoo

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce