Ikke kun Jordløse


Ikke kun Jordløse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

STRUKTUR: Jordløse Beboerforening vil lave spørgeundersøgelse

JORDLØSE: Det er ikke Jordløse Beboerforening, der arbejder på at løsrive byen fra Haarby for at blive optaget i Faaborg Kommune, pointerer beboerforeningsformand Holger Rasmussen.

- Beboerforeningen arbejder i et helt andet spor og forsøger at finde alternative løsninger for at undgå at skolen skal lukke, fortæller Holger Rasmussen.

Skolen kan eventuelt fungere som en del af Haarby Skole. For ham er det vigtige, at der er daglig undervisning, så bygningen og det der foregår i den på den måde er med til at skabe kontakt mellem Jordløses indbyggere.

I forhold til kommunesammenlægning er Holger Rasmussen, som mange andre i Jordløse mere orienteret mod Faaborg end mod Assens.

- Men vi vil slå til lyd for, at det hele Haarby kommer i samme kommune som Faaborg, siger han og tilføjer:

- At løsrive Jordløse er nok også lidt urealistisk, og så skulle vi i hvert fald have en sikkerhed for, at Faaborg vil være med til at bevare vores skole.

Fremfor at kontakte politikere i Faaborg, arbejder beboerforeningen sammen med Dreslette beboerforening med planer om at spørge et udsnit af vælgerne i hele Haarby Kommune. Foreningen håber at kunne spørge et repræsentativt udsnit bestående af ti procent af kommunens stemmeberettigede, svarende til ca. 350 personer. Spørgsmålene vil lyde noget i retning af:

Hvilke kommuner vil du gerne have, at Haarby kobler sig sammen med?

Er det ok at borgerne ikke er blevet spurgt?

Hvis Haarby Kommunes Børne- og Kulturudvalgsformand Birgitte Claudi Risom (R) bliver udtrukket, vil de få et klart svar i Faaborgs favør.

Faktisk er denne Jordløseborger mindre forbeholden overfor en løsrivelse end beboerforeningen.

- En løsrivelse? Det er helt fint for mig. For mig kan vi godt tage en folkeafstemning i Jordløse. Jeg har hele tiden ønsket en kommunesammenlægning med Faaborg og Broby. Jeg er mest bange for, at det er for sent, så lad også bare klø på, hvis det er folkets ønske og det kan skabe noget dynamik omkring skolen, siger Birgitte Claudi Risom.

Men det er heller ikke hende, der er skrevet til politikerne i Faaborg.

Ikke kun Jordløse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce