Idé: Lav flere erhvervsklynger

John Nyhøj Kristensen, der er direktør for Erhvervsparken TEP i Tommerup, mener, det kunne være en god ting for virksomheder at finde sammen i klynger. Mandag 13. november er der vælgermøde i netop erhvervsparken op til kommunalvalget. Og du er velkommen til at deltage. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen

Idé: Lav flere erhvervsklynger

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Mandag 13. november holder Fyens Stiftstidendes Assens-redaktion vælgermøde i Tommerup op til kommunalvalget. Et af temaerne er vækst, og hvordan vi får skabt flere arbejdspladser og mere bosætning. I denne artikel giver tre lokale aktører deres bud.

Hvordan skaber vi vækst i Assens Kommune? Vækst forstået som flere arbejdspladser og øget tilflytning?

Det er det notoriske spørgsmål, som politikerne stiller sig selv gang på gang. Og spørgsmålet er et af de temaer, som skal diskuteres på Fyens Stiftstidendes vælgermøde i Erhvervsparken TEP i Tommerup mandag 13. november. 

Avisen bad inden mødet i denne artikel tre lokale aktører give deres bud på, hvordan væksten kan øges.

Direktør for netop Erhvervsparken TEP, John Nyhøj Kristensen, siger:

- Jeg mener, vi et langt stykke hen ad vejen skal prøve at blive mere attraktive, end andre er. Vi skal tilbyde noget mere, siger han og fortæller, at erhvervsparken har tiltrukket virksomheder og arbejdspladser ved at tilbyde et fællesskab som en ramme.

- Vi tilbyder folk at være en del af et miljø, som giver mere end det end bare at bo til leje. Det er synergier. 

John Nyhøj Kristensen regner det ikke for realistisk at tro på, Assens Kommune kan tiltrække store virksomheder med 100 arbejdspladser. 

- Jeg tror, det er mere realistisk, vi kan starte 100 virksomheder, som hver får tre arbejdspladser i løbet af kort tid, fortæller han.

- Hvordan skal man nurse dem?

- Det mener jeg, vi gør ved at putte dem ind i nogle rammer, hvor de bliver bedre til nogle ting, der er deres kernekompetencer og holde fokus på den basale drift.

De rammer kunne være et kontorfællesskab som erhvervsparken. 

- Vi skal have nogle flere klyngedannelser af erhverv, siger John Nyhøj Kristensen.

- Hvorfor?

- Hvis du bringer de folk sammen, bliver de bedre sammen end hver for sig, svarer han, og han har tidligere rost initiativet om at skabe en erhvervspark i Assens by.

Desuden mener han, kommunen skal satse på at udvikle områder, hvor forholdene kan bære det.

- Bedre veje tror jeg ikke på. I min verden fylder det, man har bosætningsområder, hvor folk kan lide at bo. Kommunen skal lægge væksten der, hvor tingene er. Dermed siger jeg: Lad være med at lave udstykninger langt fra de centrale områder.

- Gør man allerede ikke det?

- Det er man blevet bedre til. Men man kan diskutere, om man gør nok for at lægge de ressourcer de steder. De mindre områder, vi har, og så ved jeg godt, jeg bliver upopulær, men: Har vi økonomiske ressourcer til at lægge vækst ud i de små områder?

Vælgermøde
Mandag 13. november holder Fyens Stiftstidendes Assens-redaktion et vælgermøde i Erhvervsparken TEP i Tommerup. Adressen er Østerbro 4, Tommerup.Dørene åbner klokken 18. Debatterne starter klokken 19 og slutter klokken 21.

Politikerne fra Assens Byråd og kandidater fra andre partier, der ikke er repræsenteret i byrådet, skal på mødet debattere flere brandvarme, politiske emner.

Du er velkommen til at møde op. Det er gratis at deltage, og du kan også besøge nogle af virksomhederne og kunstnerne, der bor i erhvervsparken.

Kig længere end 2018

Erhvervs- og turismechef hos erhvervsforeningen Udvikling Assens, Kristine Lawaetz Lyngbo, mener, det er vigtigt, at kommunen tager det lange, seje træk. 

Hun synes, det er vigtigt kommunen gennemfører den vækstpolitik, man har vedtaget, og efterfølgende har sat nogle midler af til på 2018-budgettet. 

- Det er en politisk beslutning, om det er halvanden eller 15 million kroner. Men hvis jeg skal pippe op om noget, så er det, de har sat midler af i 2018 og ikke de efterfølgende år. Det er jo ikke punkt-indsatser, der batter noget. Det er det lange seje træk. Det bliver svært at løse det, hvis vi kun har et år til det, siger Kristine Lawaetz Lyngbo og advarer politikerne om, de skal være meget opmærksomme på, det ikke er noget, der er overstået i 2018.

- Jeg synes, vækstpolitikken er ambitiøs. Men jeg synes, det er ærgerligt, at vi kommer til at bruge - forestiller jeg mig - noget tid og nogle kræfter i 2018 på igen at arbejde for, at tingene fortsætter.

- I langt de fleste tilfælde arbejder man med nogle overslagsår i kommunen. Men det står slet ikke i overslagsårene (det med vækstpolitikken, red.), det er problematisk, siger Kristine Lawaetz Lyngbo.

- Alle påtaler, at det er en streng tur at køre

Direktør for Assens Skibsværft, Erling Pedersen, tager en af de gamle, berømte kæpheste frem: Infrastruktureren.

Den skal forbedres, mener han.

- Vejnettet har meget stor indflydelse på samfundet. Det er både mht. arbejdskraft og at få skabt nogle virksomheder. Det er vejene fra Middelfart til Assens og fra Assens til Odense, men nok mest til Odense. Man kan få rettet nogle af vejene ud og få en motortrafikvej.

- Jeg har mange vognmænd, der kommer til Assens hver dag. Og alle påtaler, det er en streng tur at køre. Vi har mange kunder, der pendler ned til deres skibe. Alle nævner, det er et mareridt med myldretrafik to gange om dagen, fortæller Erling Pedersen, som mener, et bedre vejnet skaber en mere attraktiv kommune, der kan være med til at tiltrække virksomheder.

 

Idé: Lav flere erhvervsklynger

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce