I rører ikke dødsannoncerne!

Det ligner lidt en talerstol. Men rent faktisk indtaler Ingrid Bach Pedersen her Assens Ældreråds lydavis direkte på cd på den sorte Philips-optager foran sig. Ved siden af ser Thorkild Hansen til, at alt er, som det skal være med det tekniske.
Foto: Jørgen Hansen

I rører ikke dødsannoncerne!

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Hver uge får mange ældre i Assens deres nyheder leveret via en lydavis. Dødsannoncerne er noget af det vigtigste for lytterne

ASSENS: To mikrofoner og en cd-optager af mærket Philips står på et bord i en udestue hjemme hos 77-årige Thorkild Hansen på Østerled i Assens.

Ved mikrofonen sidder den pensionerede gymnasielærer Ingrid Bach Pedersen og læser nyheder ind. Planket direkte fra blandt andet denne avis og mindre lokalsprøjter af forskellig beskaffenhed.

Philips Dual-Deck cd-optagerens røde "optageknap" er på arbejde. Den er brandvarm. Igen, igen.

- Vi udgiver en lydavis på cd til de ældre i Assens Kommune hver torsdag og indspiller forskellige nyheder, som vi læser op. Hver cd har en længde på mellem 50 til 70 minutter, og det tager vel omkring halvanden time at indspille det, fortæller Thorkild Hansen om det frivillige arbejde.

Han laver på skift lydavisen sammen med Ingrid Bach Pedersen, der har tjansen, da Stiftstidende dukker op for en lytter.

Thorkild Hansen så i avisen, at det centrale ældreråd og det lokale ældreråd i Assens Kommune søgte folk til at læse en lydavis op. Det var i slutningen af 2006. Men han slog det hen. Han var jo bare en "skide" amatør, som han selv siger det bramfrit.

Det var først da han sidste år snakkede med Richard Grøntvedt fra ældrerådet, at Thorkild Hansen for alvor brændte varm på idéen og indstillede den sønderjyske stemme på et passende leje.
Sådan ser det færdige produkt ud. Her ses nummer 34 af lydavisen.
Sådan ser det færdige produkt ud. Her ses nummer 34 af lydavisen.
Foto: Jørgen Hansen

Dødsannoncer et must

- Nu har vi omkring 40 lyttere hver uge. For mange er lydavisen den eneste måde, de får nyheder på. De får deres lydavis med posten. Eller også cykler jeg eller en anden ud med den til plejecentrene. Aldersgruppen er dem på 60 til 80 år, fortæller Assens' svar på Steen Bostrup. Så karakteristisk og behagelig er stemmen.

Nyhederne spænder vidt. Men noget, som bare skal være der, ja det er dødsannoncerne.

- Dem vil folk ikke undvære. Det er ellers et pokkers arbejde at holde styr på. Bare vi misser en, er pokker løs. Vi spurgte to af brugerne, hvad de syntes om, hvis vi sløjfede dem, men det ville de slet ikke høre tale om, smiler Thorkild Hansen.

Så dødsannoncerne bliver brændt på cd midt imellem røverihistorier, lokale tvangsauktioner og andet nyt.

Skærer ind til benet

Thorkild Hansen vælger som journalister det vigtigste ud fra en historie.

- Men jeg dropper indledningen, fordi vi skal direkte til sagens kerne. Der skal jo være plads til meget på cd'en, og det er et tidsspørgsmål, fortæller han og medgiver, at han værner om sin 10 år gamle Philips-optager. Den er for længst udgået af markedet.

- Hvis den går i stykker, ja så ved jeg ikke, hvad vi skal gøre, for jeg tror ikke, at nogen kan reparere den, bemærker Thorkild Hansen.

Så har vi hørt det med!

I rører ikke dødsannoncerne!

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce