I morgen er for tidligt

Borgmester Søren Steen Andersen (V) glæder sig til for alvor at gå i gang med at lave Vision 2030, som skal udstikke retningen for udviklingen af Assens Kommune i de kommende år. Arkivfoto: Michael Bager

I morgen er for tidligt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

I en visionsplan handler det om at tænde det lange lys på udviklingen, mener borgmester Søren Steen Andersen (V). Han forsikrer, at politikerne vil lytte borgerne senere i processen.

- Hvorfor lige år 2030?

- Det handler om nogle perspektiver, som peger langt fremad, og det er også et vidnesbyrd om, at vi ikke nøjes med at kigge frem til i morgen, men også i overmorgen og dagene fremefter. Nogle gange når der skal lægges spor, skal man også tænke længere frem.

- Men med det låser I vel også fremtidige byråd?

- Det kan du sige, men vi forpligter også hinanden. Ellers får vi et samfund, hvor vi kun kan disponere fire år frem ad gangen, og det er for lidt, når man vil have en kommune, der skal fremad. Derfor strækker den sig ud over flere valgperioder. Det er vigtigt. Når vi siger det, så er vi klar over, at der er ydre omstændigheder, som kan forme verden og Assens. Noget, der kommer ind fra siden. Sådan er det med alt. Det gælder også for virksomheder, som laver visioner. Det vigtige er, at sigtepunktet stadig er der. Som politiker er man tit i skudlinjen for, at vi træffer kortsigtede beslutninger. Det kan man ikke sige, når vi laver en vision, der peger frem til 2030.

- Socialdemokratiet har foreslået, at borgerne bliver inddraget tidligere i processen. Kunne de ikke det? Kunne de ikke være med til at pege på indsatsområderne?

- Det beder vi dem også om. Vi (byrådspolitikerne, red.) har ansvaret for kommunen, og vi har apparatet i forhold til at tilegne os viden og datagrundlag på det, vi gerne vil. Så kredser vi ind. Det tager vi lederskabet på. Stadigvæk er vi ikke for store til at tage imod input fra borgere, og der er givetvis borgere, der kan sige, at her har I overset noget, eller at det kan godt se småt ud i tal, men det er noget, der betyder noget, så tag det med. Så lytter vi til det. Borgerne må også have en berettiget forventning om, at vi er valgt til at repræsentere dem, til at starte processen op og til at få den på skinner. Så er vi til gengæld forpligtet til at lytte til dem, når de kommer ind i forløbet. Det glæder vi os meget til.

Tidsplan
Tidsplanen for arbejdet med Vision 2030 består af fire faser.Den første faste er i gang og handler om at indsamle data og analyse.

I Fase 2 skal byrådet indkredse og konkretisere de fire-fem indsatsområder, som er kernen i visionen. Det sker på baggrund af den indsamlede data og i workshops, og byrådet mødes til seminar i marts.

Fase 3 finder sted efter sommerferien, hvor borgere, borgergrupper og andre interessenter kan give deres besyv med i forhold til indsatsområderne.

Den sidste fase er færdiggørelse og vedtagelse af Vision 2030. Det sker sidst på året.

I morgen er for tidligt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce