I molen eller i vandet


I molen eller i vandet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

MOLEDEPOT: Fyns Amt skal selv kontrollere, det, der skal i depotet

ASSENS: Politikerne i Fyns Amts Trafik- og Miljøudvalg diskuterer i formiddag, om der skal en VVM-redegørelse til at dokumentere miljøpåvirkningerne, før de vil give Assens Kommune og Assens Havn grønt lys til første del af den planlagte udvidelse af havnen.

En udvidelse, der betyder, at Nordre Mole vokser til et stort trekantet landfast areal, hvoraf et yderhjørne skal bestå af inddæmmet, forurenet havneslam, opfej fra Assens og måske også andre kommuners gader, og måske flyveaske fra kraftværker.

To fra amtsrådet

Et af amtets teknik- og miljøudvalgsmedlemmer, socialdemokraten Wilhelm Jensen har bedt om at få sat sagen på dagsordenen.

"Kommunen mener tilsyneladende ikke, at der bør laves VVM for et sådant anlæg. Det ønskes drøftet, hvordan amtet forholder sig til denne holdning," står der i dagsordenen.

Lokalplanforslaget er sendt til offentlig høring indtil 26. januar og har givet anledning til et par læserbreve.

"Det er jo dyrt at komme af med forurenet jord og havneslam. Næh, så er det billigere at hælde det i et depot i Lillebælt, og når så depotet i løbet af nogle år er fyldt op, så kan depotet asfalteres og alle er glade. Herefter kan alle så glemme giftdepotet indtil membranen under depotet efter 20-30 år ikke holder længere og udsivningen begynder," skrev et andet socialdemokratisk amtsrådsmedlem Karl Vinther fra Præstevænget i Assens i sidste uge.

Amtet bad om depot

Men uanset om amtet vælger at kommentere lokalplanforslaget nu eller ej, vil amtet blive hørt igen, hvis lokalplanen godkendes. De er nemlig en af de parter, Kystdirektoratet skal spørge, inden man herfra giver tilladelsen til at udvide havnen.

Desuden bliver det Fyns Amts ansvar at kontrollere alt, der skal fyldes i depotet.

- Assens Kommune er tidligere af amtet netop blevet bedt om at lave et kystnært deponi til bundmaterialet, siger rådgivende ingeniør Morten Rosbæk, der har været havnens konsulent i på projektet.

Uden at kunne sige det med 100 procents sikkerhed, mener han i øvrigt at vide, at spunsvæggene vil kunne holde i 100-200 år.

Udvalgsformand Søren Kappendrup (V) ser frem til at få depotet i molen:

- Jeg vil blive glad for endelig at have styr på det havneslam, at få det sikkert ind i depotet, frem for at det skvulper ind på badestranden, når store skibe i havnen hvirvler det op, siger han.

Udvalgsformanden er godt træt af udtrykket "giftdepot", som efter hans mening intet har med sagen at gøre.

De kommunale socialdemokrater var delte, da havneudvidelsen var på byrådets dagsorden i december.

Henrik Hansen (S) siger i dag, at man her vil lægge vægt på de kommende høringssvar.

Avisen har spurgt folk på gaden i Assens, hvad deres holdning er til planerne om at udvide den nordre mole og anlægge et depot til havneslam...

I molen eller i vandet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce