I Tjæreborgpræstens fodspor


I Tjæreborgpræstens fodspor

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

PILGRIMSREJSE: Gamtoftepræst har stor succes som rejsearrangør

GAMTOFTE: Præsteparret Kirsten og Keld Schelander i Gamtofte er så småt ved at gå den berømte rejsepræst fra Tjæreborg, Eilif Krogager, i bedene.

Han grundlagde sit rejseimperium ved at sende busser fyldt op med sine sognebørn sydpå. Og stort set det samme gør præsteparret i Gamtofte, dog ikke med kommercielt sigte.

Det drejer sig om rene kulturrejser med teologisk islæt.

De første to til Grækenland og Tyskland i henholdsvis Paulus og Luthers fodspor blev udsolgt på introduktionsaftenen. Og Keld Schelander kan allerede melde om pæn forhåndsinteresse for 2005-rejsen, selv om den først lige har været omtalt i kirkebladet, og der holdes introduktionsmøde i præstegården 3. februar.

Målet i år er det ukendte Spanien, nemlig pilgrimsruten fra den spansk-franske grænse og ud til Santiago de Compostela ved Atlanterhavet.

I de senere år er interessen for at valfarte til apostlen Jakobs grav i Santiagos gigantiske katedral steget voldsomt. Over 100.000 følger årligt til fods den gamle pilgrimsvej.

- Vi skal på turen også prøve at vandre ad den, men på udvalgte og korte strækninger, hvor alle kan være med, fortæller Keld Schelander.

Man kan vælge at gå seks-syv kilometer eller tre-fire, eller man kan foretrække at blive i bussen.

Turen med delvis halvpension fra 30. juli til 6. august koster 9195 kroner. Der flyves til Spanien og køres videre i bus fra Pamplona med overnatning på gode mellemklassehoteller.

- Vi kommer igennem, utroligt smukke landskaber, små søvnige landsbyer og livlige storbyer med katedraler, der i skønhed og pragt overgår næsten alt. Og vi skal på heldagsudflugt til Finisterra - "verdens ende" helt ude ved Atlanterhavet.

Træning før turen

Man kan tilmelde sig fra introduktionsaftenen, som begynder kl. 19.30. Derefter følger tre studiekredse i præstegården samt to gange vandretræning på lørdag formiddage. Der er plads til godt 40 personer i bussen.

I Tjæreborgpræstens fodspor

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce