Hvad med Grønnevej?

Der er stort set fri bane, da Malou på ni, Julie på 12 og deres mor Bettina Falck skal krydse Grønnevej for at komme til skole. Men sådan er det bestemt ikke hver dag, oplever de. Foto: Kim Rune

Hvad med Grønnevej?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Beboere på vejen og Glamsbjergskolen efterlyser tiltag på Grønnevej. Der er ikke penge til det, siger kommunen.

Glamsbjerg: Selv om glæden i Glamsbjerg er stor over, at udfordringerne for skolepatruljen, der ikke altid har held til at stoppe de morgentravle bilister, nu bliver løst, så er der stadig et hængeparti, som nogen ønsker, kommunen viste lige så stor imødekommenhed.

Bettina Falck bor over for skolen på Grønnevej og har to døtre på ni og 12 år, der ofte har problemer med at krydse vejen, når de skal i skole, fordi mange benytter Grønnevej til at sætte børn af. Bettina Falck har siden 2013 henvendt sig til kommunen og sendt billeder for at dokumentere problemet.

Onsdag morgen i sidste uge var en af de mere stille. Der var biler. Også nogle, der kom kørende i venstre side af vejen, for at parkere lige foran skolen mod køreretningen. Men der var ikke noget kaos og ingen parkering i begge vejsider, som Bettina Falck ellers af og til oplever det, og hendes to døtre havde ikke problemer med oversigten denne dag. Men de begge bekræfter, at det er der ofte, og især om fredagen.

Trafiksikkerhed
Tidligere har Assens Kommune afsat to millioner kroner årligt til trafiksikkerhed.Det tal er nu halveret, samtidig med, at beløbet til cykelstier og kantbaner er øget.

Skoleveje har høj prioritet, når det gælder trafiksikkerhed.

I 2018 går millionen til fodgængertryk ved Glamsbjergskolen og Vissenbjerg skole samt til en vendeplads for skolebussen ved Gummerup Skole.
Bil parkeret imod køreretningen, delvis oppe på fortovet og svær at se forbiln hvis man skal krydse vejen. Da Bettina Falck påtalte det, var svaret, at der var jo ingen skiltning. Foto: Bettina Falck
Bil parkeret imod køreretningen, delvis oppe på fortovet og svær at se forbiln hvis man skal krydse vejen. Da Bettina Falck påtalte det, var svaret, at der var jo ingen skiltning. Foto: Bettina Falck

Politi: Intet tumultarisk

Politiet var på kommunens foranledning på Grønnevej en efterårsmorgen for at besigtige forholdene. Det konstaterede, at der var trafik, men ikke noget tumultarisk over situationen, og det bedste bud på en løsning fra politiet var, at skolens ledelse via forældreintra opfordrer til at benytte skolens parkeringspladser i stedet for Grønnevej.

Det gør skolen allerede med mellemrum, fortæller skoleleder Mette Runge.

- Det hjælper også i en periode, men så glemmer man det igen, siger hun. Hun forstår godt, at nogle forældre med børn i SFO'en føler sig fristet til at parkere lige uden for på Grønnevej i stedet for at sætte deres børn af på parkeringspladsen ved Uglebo eller kys og kør-anlægget på den anden side af skolen.

Skolen har derfor også flere gange henvendt sig til kommunen om forholdene på Grønnevej.

- Vi har ad flere omgange foreslået, at man laver en form for lomme på Grønnevej med begrænset parkering, fortæller Mette Runge.

Når der parkeres i begge vejsider, kan det være svært at for gående at komme over vejen. Foto: Bettina Falck.
Når der parkeres i begge vejsider, kan det være svært at for gående at komme over vejen. Foto: Bettina Falck.

På venteliste

Også trafikingeniør Jimmy R. Christensen, Vej og Trafik i Assens Kommune, har været i Glamsbjerg for at opleve morgentrafikken på Grønnevej. Han erkender, at der er meget trafik, men der er ikke kaos, fastslår han.

- Hvis vi skulle lave et forbud mod at sætte børn af, er jeg bange for, at vi flyttede problemet, når de skulle ned at vende i den anden ende (hvor der er en p-plads, red.), og det ville være politiet, der skulle se efter, om forbuddet blev overholdt og dermed også godkende det, siger Jimmy R. Christensen.

Man kunne godt, medgiver han, overveje en parkeringslomme, som foreslået af Glamsbjergskolens bestyrelse, men den vil koste en del på grund af niveauforskelle på stedet.

- Jeg anerkender, at der er et problem, men synes, det er vigtigere at prioritere overgange. Med en million kroner til trafiksikkerhed bruger vi pengene, hvor vi synes, vi får mest for dem, men det kan godt være, at vi på et tidspunkt gør noget på Grønnevej, siger Jimmy R. Christensen.

Hvad med Grønnevej?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce