Hvad hedder viceborgmesteren?

Byrådsdebutanten Karin Christiansen (V) fik et kanonvalg ved kommunalvalget i sidste måned. Arkivfoto: Kim Rune

Hvad hedder viceborgmesteren?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nu er der blevet sat navne på, hvem der er henholdsvis 1.- og 2. viceborgmester i Assens Kommune de kommende fire år. Debutant bliver 2. viceborgmester.

Assens: Efter kommunalvalget i Assens Kommune er de fleste nok bekendt med, at borgmesteren de kommende fire år hedder Søren Steen Andersen (V).

Men kan du navnet på din 1. viceborgmester og din 2. viceborgmester i din kommune?

På det konstituerende byrådsmøde onsdag aften, blev det formelt besluttet, at Konservatives Ena Nørgaard er 1. viceborgmester og Karin Christiansen (V) blev valgt til 2. viceborgmester. Det betyder kort fortalt, at de gange borgmesteren er forhindret i at dukke op som kommunens repræsentant ved et møde, arrangement og lignende, da skal først Ena Nørgaard og efter hende Karin Christiansen, nybegynder i byrådet, træde frem og overtage rollen.

Sidstnævnte fik i øvrigt et ganske pænt valg og kom i byrådet med 617 personlige stemmer - eller næstflest i Venstre efter Søren Steen Andersen. Til sammenligning fik en erfaren og lokalt godt profileret politiker som Dan Gørtz, også Venstre, kun 232 personlige stemmer, hvilket er godt en halvering af stemmerne fra valget i 2013 (463).

Hvad hedder viceborgmesteren?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce