Huspriser holder sig i topform


Huspriser holder sig i topform

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Bolig- og arbejdsmarked i Assens Kommune er ikke så påvirket af økonomisk afmatning som andre steder.

Det kan godt være, at dansk økonomi er gået ned i gear de seneste måneder, men det ser ikke ud til at påvirke hverken bolig- eller arbejdsmarked i Assens Kommune synderligt.

Danske Bank har taget pulsen på huspriserne og ledigheden i kommunen ved hjælp af tal fra Danmarks Statistik, Realkreditrådet og egne opgørelser.

Resultatet er, at det går ganske godt, fortæller filialdirektør i Assens, Allan Lyhr Larsen.

- Der er bestemt ingen grund til at frygte noget, som det ser ud nu, og husejerne kan sove trygt om natten, siger han.

- Boligpriserne kan svinge meget fra kvartal til kvartal, men tendensen til stigende huspriser i Assens Kommune siden 2005 er ikke til at tage fejl af.

Stigende huspriser

Ifølge bankens tal er huspriserne steget med 17 procent det seneste år, og den kurs behøver ikke ændre sig, mener Allan Lyhr Larsen.

- Fyn har ikke haft en eksplosiv udvikling i huspriserne, som det har været tilfældet i store byer som København og Århus. Her har været en mere moderat udvikling, og derfor vil der heller ikke ske noget dramatisk, bare fordi økonomien går lidt ned, forklarer han.

Hos EDC Vissenbjerg kan ejendomsmægler Palle Rolighed bekræfte, at boligmarkedet på Vestfyn adskiller sig fra byerne.

- Vi er heldige at ligge i et lavprisområde, hvor det er nemmere at sælge end i byerne, hvor husene er dyre. På den måde er vores marked mindre påvirkeligt over for økonomisk nedgang, forklarer han.

Billige huse sælger

Og salget fortsætter upåklageligt i butikken i Vissenbjerg.

- Vi holder statistikken og sælger det, vi skal. Dog er det primært de billige huse, vi sælger, og de bliver solgt på tre-fire måneder. Huse, der koster over to millioner, ligger lidt længere tid, end de gjorde for et halvt års tid siden, siger han.

Hvis Palle Rolighed skal pege på en ændring gennem den seneste tid, er det hos køberne.

- Rentestigningen har givet utryghed, og der ikke så mange, der tør købe nyt, før de har solgt. Og der går lidt længere tid fra fremvisningen, til beslutningen om køb bliver taget, siger ejendomsmægleren fra Vissenbjerg.

På arbejdsmarkedet er der dog stadig pres på, viser tallene fra Danske Bank. I dag er der kun knap 400 ledige i Assens Kommune.

- Nogen ser spøgelser, hvis man kigger frem i tiden, men jeg tror, at der fortsat vil være mangel på arbejdskraft, selv om økonomien går ned i kadence, siger Allan Lyhr Larsen.

- Hvis det kan lade sig gøre at få kvalificeret arbejdskraft, vil virksomhederne godt ansætte.

Huspriser holder sig i topform

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce