Huset er revnet: Men ejeren kan ikke få sin ønskede erstatning

Ann Sofie Lindebjerg Larsen fra Voldtofte er utrilfreds med, hun ikke kan få erstattet skaderne på sit hus efter et vejarbejde. Hun mener, at vejarbejdet var årsag til, der kom revner i huset flere steder. Arkivfoto: Martin Kloster

Huset er revnet: Men ejeren kan ikke få sin ønskede erstatning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

I 2016 revnede Ann Sofie Lindebjerg Larsens hus i Voldtofte efter noget gravearbejde på vejen, mener hun. Men modpartens forsikring ønsker ikke at erstatte det beløb, som husejeren mener er det rigtige.

Voldtofte: Som Fyens Stiftstidende kunne fortælle 3. november 2017, revnede Ann Sofie Lindebjerg Larsens hus på Voldtoftevej i 2016.

Hun og kæresten mener, det skete, efter at Refsvindinge Entreprenør ApS havde udført gravearbejde for Assens Forsyning, da spildevand og regnvand blev separeret på vejen, og der blev gravet op lige ud for deres hus. Vejtromlen lavede ifølge parret så store rystelser ved arbejdet, at det gav revner i huset flere steder.

Ifølge Ann Sofie Lindebjerg Larsen kan hun se frem til mellem 25.000 og 30.000 kroner i erstatning til at reparere skaderne for. Ifølge hende en vurdering af taksatoren fra Gjensidige Forsikring, som repræsenterer Reftsvindinge Entreprenør ApS.

Men det mener hun ikke er nok til at dække udgifterne for arbejdet.

- Det er slet ikke nok til at reparere revnerne, fortæller hun.

Hun mener i stedet, det vil koste op mod 100.000 kroner inklusive netpudsning. Det tal har hun fra en murermester, siger hun. Han kom ud og så husets skader og kom med sin vurdering.

Revnet hus
1. august 2016 modtog parret Ann Sofie Lindebjerg Larsen og hendes kæreste på Voldtoftevej i Voldtofte, ligesom andre berørte beboere i området, et brev fra Assens Forsyning.

I brevet stod, at der var opstart på separering af spildevand og regnvand på Voldtoftevej ved deres hus. Refsvindinge Entreprenører ApS skulle udføre opgaven for Assens Forsyning, og at "da vi skal udføre store udgravninger, skal vi ifølge Byggelovens §12 gøre Jer opmærksom på, at det kan medføre skader på for dårligt funderede ejendomme, hvis de ligger meget tæt på vejen", stod der.
Her ses en af de revner på huset, som Ann Sofie Lindebjerg mener er kommet efter vejarbejdet i efteråret 2016. Arkivfoto: Martin Kloster
Her ses en af de revner på huset, som Ann Sofie Lindebjerg mener er kommet efter vejarbejdet i efteråret 2016. Arkivfoto: Martin Kloster

Husejer: Det koster mere

- Hvis vi kun skal have repareret revnerne, dengang de (hendes forsikring, red.) takserede skaden, da sagde de seks arbejdsdage med to mand. Vi har forthørt os om, hvad man tog om dagen. Der siger de: Det er cirka 10.000 kroner. Så det er 60.000 kroner, fortæller Ann Sofie Lindebjerg Larsen.

De 60.000 kroner er det mindste, hun og kæresten vil gå med til, oplyser husejeren.

- De vil ikke netpudse det, så det ikke slår revner igen, siger hun.

Hun fortæller, det tærer på humøret, at det har taget så lang tid, og intet er sket.

Fyens Stiftstidende forsøgte at få en kommentar fra Gjensidige Forsikrings taksator på sagen, Gregers Skov, men han vil ikke udtale sig.

Allerede inden der blev gravet på vejen, fik Ann Sofie Lindebjerg - og andre berørte beboere - et brev fra Assens Forsyning, hvori der stod, at det kunne medføre skader "på for dårligt funderede ejendomme, hvis de ligger meget tæt på vejen".

Men det mener hun bestemt ikke, hun bør bøde for.

Huset er revnet: Men ejeren kan ikke få sin ønskede erstatning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce