Et slaghul i vejen i Assens betød en tur i asfalten for 77-årige Maja Thomsen, der måtte en på Odense Universitetshospital. Scanningen viste, at hun havde fået bækkenbrud.

Assens: I oktober var 77-årige Maja Thomsen fra Assens hoppet på cyklen for at tage til stolegymnastik i Korsvangcentret. En sport hun er glad for, fordi det er god træning for kroppen.

Men nu har Maja Thomsen ikke været til gymnastik i over tre måneder. For den eftermiddag på vej til centret fik hun et bækkenbrud, der lige siden har holdt hende hjemme.

Væltede på sin elcykel

77-årige Maja Thomsen væltede 24. oktober 2017 på sin elcykel, fordi forhjulet ramte et hul i asfalten på den offentlige vej Korsvang i Assens.Hun fik bækkenbrud pga. faldet og har fået erstatning fra sin egen forsikring.

Nu har hun også fået oprettet en sag hos Assens Kommunes forsikringsselskab, da kommunen også er erstatningspligtig, hvis faldet skete på grund af en fejl eller forsømmelse ved de offentlige veje.

Kommunens forsikringsselskab, Gjensidige Forsikring, er ved at vurdere om kommunen er erstatningsansvarlige.

Maja Thomsen har henvendt sig selv til avisen.

Uheldet skete da Maja Thomsen kom kørende på sin hvide elcykel af den offentlige vej Korsvang. Da hun vil svinge til højre for at køre op ad indkørslen til centret, kom hendes cykels forhjul ned i et stort hul i asfalten, og hun røg hen over styret.

- Jeg tog den på hovedet ud over kantstenen. Gudskelov havde jeg styrthjelm på, for der kom en stor bule i den. Ellers var det jo i hovedet, der var kommet en bule, siger hun.

Jeg tog den på hovedet ud over kantstenen. Gudskelov havde jeg styrthjelm på.

Maja Thomsen

Kørt på hospitalet

Maja Thomsen, der bor alene efter sin mands død i et villahus i Assens, fik heldigvis hurtigt hjælp, fortæller hun.

- Jeg nåede nok ikke at blive bange, for der kom hurtigt nogle, der hjalp mig op.

De hjalp Maja Thomsen til lægehuset, der valgte at indlægge hende på Odense Universitetshospital. Her blev hun scannet, og det viste sig, at Maja Thomsen havde fået et bækkenbrud, en revne på bækkenet. En skade lægerne ikke kunne gøre noget ved, og som Maja Thomsen har måtte vente på selv helede.

I de forgangne tre måneder har hun derfor gået med rollator og stok, og haft stærke smerter.

- Jeg humper stadig og har ondt, fortæller Maja Thomsen, der dog nu bliver nødt til at cykle lidt igen for at kunne komme ned og handle og rundt i byen.

- De har fortalt (lægerne, red.) at jeg kan forvente mere end tre måneder mere med smerter, og nu skal jeg snart starte til genoptræning, siger hun.

Sag mod kommunen

Maja Thomsen vil gerne fortælle om sin oplevelse, så andre, der måske også er væltet, kan få hjælp. For ifølge loven er det på offentlig vej kommunen, der har ansvar for både at stoppe huller og udbetale erstatning ved ulykker.

- De huller har været der i flere år, og det kan jo være, der også er andre, der er faldet, siger Maja Thomsen, der virkelig håber, kommunen snart får gjort noget ved problemet.

Det har fået den principfaste kvinde til at tage kampen op mod hullerne, og startet en sag ved kommunens forsikringsselskab, Gjensidig Forsikring.

Og hun er også klar på at tage sagen, selvom folk kan have svært ved at forstå hende.

- Folk siger, at jeg da bare kunne lade være med at køre ned i hullet. Men det gider jeg ikke engang kommentere på, det er dumt sagt, jeg kunne ikke nå at undvige det, siger hun.

- Folk siger også, at de ikke forstår jeg gider sagen, at det får jeg ikke noget ud af, men det er en principsag for mig.

Pensioneret

Slaghullet ved Korsvangcentret er lappet igen, og Maja Thomsen venter nu på svar fra de, der behandler hendes sag. Imens ser hun i det mindste ét lyspunkt:

- Det er da godt, det er sådan en pensionist som mig, og ikke en der går på arbejde, for det havde kostet dyrt at have sådan en gående hjemme, siger hun.

  • fyens.dk

Mere om emnet

Se alle
Lap nu de huller: Rekordmange har tippet kommunen om huller

Lap nu de huller: Rekordmange har tippet kommunen om huller

2
Jurist om kommunens erstatningspligt: Hvert hul er en konkret vurdering

Jurist om kommunens erstatningspligt: Hvert hul er en konkret vurdering