Hovsa: Assens Kommune sendte fortrolig mail ud med 751 cpr-numre til den forkerte

Assens Kommune. Foto: Kim Rune

Hovsa: Assens Kommune sendte fortrolig mail ud med 751 cpr-numre til den forkerte

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

En menneskelig fejl var skyld i, at Assens Kommune sendte mail med 751 cpr-numre til forkert mailadresse. Assens Kommune beklager. Men det er ikke første gang, kommunen har svært ved at håndtere personfølsomme oplysninger.

Assens: Det er menneskeligt at fejle.

Det erkender Assens Kommune blankt i en pressemeddelelse.

751 cpr-numre blev ved en menneskelig fejl tirsdag formiddag sendt i en mail fra Assens Kommune til en journalist fra medietKommunen. Mailen skulle ellers kun sendes til tre kollegaer på rådhuset.

Mailen drejer sig ifølge Assens Kommune om en opgørelse fra Fynbus over kørsler med kommunens borgere i januar.

"Det er naturligvis dybt beklageligt, at medarbejderen får sendt mailen med de personfølsomme oplysninger til en forkert modtager", siger sekretariatschef i Assens Kommune, Lene Wilhøft, i pressemeddelelsen.

Hun forklarer, at den kommunale medarbejder modtog en mail sendt via sikker post fra Fynbus. Men da hun skulle videresende mailen til sine tre kolleger, fik hun brugt en forkert mailadresse.

Det er naturligvis dybt beklageligt, at medarbejderen får sendt mailen med de personfølsomme oplysninger til en forkert modtager.
Sekretariatschef i Assens Kommune, Lene Wilhøft

Flere uheldige sager hos Assens Kommune

Kommunen fortæller, de berørte borgere informeres om hændelsen via deres e-boks.

Lene Wilhøft pointerer, at borgerne i Assens Kommune fortsat kan have tillid til, at kommunen forvalter personfølsomme oplysninger korrekt.

"Det er en brandærgerlig, men også enkeltstående hændelse. Det er desværre sådan noget, der kan ske, når vi som mennesker betjener computere", skriver Lene Wilhøft.

Men det er dog sket før, at Assens Kommune har haft svært ved at håndtere cpr-numre på rådhuset. I 2013 kunne Fyens Stiftstidende afsløre, at cpr-numrene på syv tidligere og nuværende ansatte på Lærkeskolen i Rørup lå offentligt tilgængelig i et dokument på kommunens hjemmeside - og havde gjort det i flere år. Og i 2011 kunne Fyens Stiftstidende også afsløre, at en drengs navn og cpr-nummer lå på de åbne postlister på kommunens hjemmeside. I 2010 fik tre medarbejdere på en institution i Assens ifølge DR Fyn offentliggjort deres cpr-numre på en dagsorden.

I 2016 var seneste eksempel: En borgers cpr-nummer lå i mere end en uge offentligt tilgængeligt flere steder på Assens Kommunes hjemmeside. Først efter avisens henvendelse blev de fjernet.

Det var journalisten selv, der kontaktede Assens Kommune og gjorde opmærksom på fejlen. Journalisten har oplyst, at mailen nu er blevet slettet.

Hovsa: Assens Kommune sendte fortrolig mail ud med 751 cpr-numre til den forkerte

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce