Hørvævsmuseet åbner med to udstillinger

Udstillingen "Håndvævede tekstiler" med væveren Petrea Jürgensen kan opleves på Hørvævsmuseet. Privatfoto.

Hørvævsmuseet åbner med to udstillinger

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Hørvævsmuseet på Krengerup Gods slår dørene om til en ny sæson. Det sker lørdag 5. maj klokken 13.

Krengerup: Et af de sikre tegn på forår er, når Hørvævsmuseet åbner. Det sker lørdag 5. maj kl. 13 med to udstillinger om vævning, som er udført af blinde og svagsynede.

I museets udstillingsområde viser Væveskolen på Institut for Blinde og Svagsynede "Vores vævninger" Væveskolen har en lang tradition og har gennem tiderne været ledet af blant andre Paulli Andersen og Malene Riemann. Værkstedet arbejder hovedsageligt med brugstekstiler såsom viskestykker, karklude, plaider, tasker og puder.

Udstillingen, der vises frem til 15. juli, omfatter udelukkende produkter fremstillet af blinde og svagsynede elever og har fokus på tekstiler vævet med hørgarner.

Fra 5. maj til 17. juni er der i museets café udstillingen "Håndvævede tekstiler" med væveren Petrea Jürgensen. Hun bor i nærheden af Lemvig og væver bl.a. duge, viskestykker, slag og sjaler i deflected dobbeltvæv. Petrea Jürgensen har udstillet på en række censurerede tekstiludstillinger. Og da dronningen besøgte Lemvig i 2014, fik hun som gave et slag, der er vævet af Petrea.

Rundvisninger

I den faste udstilling på Hørvævsmuseet væves der på 100 år gamle maskinvæve. De stammer alle fra det nedlagte Tommerup Væveri og er et stykke dansk industrihistorie, som bliver gjort levende af et stort antal frivillige.

Alle gæster får tilbudt en rundvisning på museet. I maj er museet åbent i weekender og helligdage fra kl. 13-17, I sommerperioden er der åbent alle dage kl. 13-17, undtagen mandag. Entréen er 60 kr. for voksne, og børn kommer gratis ind./EXP

Hørvævsmuseet åbner med to udstillinger

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce