Højfyn - en tanke værd


Højfyn - en tanke værd

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

LOKALDEBAT Af Lene Due (S), borgmester i Vissenbjerg

I forbindelse med et indlæg i Fyens Stiftstidende 27.maj drages den konklusion, at ideen med en højfynsk kommune er stendød. Det mener jeg er en forhastet konklusion.

Lad os nu slå fast at der ikke er lavet en aftale mellem regeringen og DF endnu. Jeg mener at en snæver aftale om så væsentlig en forandring af det danske samfund ville være en ulykke for Danmark.

Jeg anerkender at kommuner under 10.000 indbyggere kan have svært ved at løse visse opgaver ordentligt rent fagligt, og at administrationen er meget sårbar på visse områder i de helt små kommuner. Derfor er der også gode grunde til at gennemføre en strukturreform. Men en reform skal styrke det borgernære, sikre de mest sårbare grupper via regioner og staten skal tage ansvaret for de overordnede rammer.

Jeg må samtidig klart afvise påstanden om at kommuner på 30.000-40.000 indbyggere kan løse væsentlig flere opgaver end en kommune med 20.000 indbyggere. Jeg har stadigvæk et stærkt ønske om at vi får regioner med ansvar for det specialpædagogiske, for miljø-, erhverv og arbejdsmarkedsforhold, for uddannelse og sygehuse.

Kommunernes vigtigste rolle er at skabe gode vilkår for helt almindelige borgere med helt almindelige problemer fra den nyfødte og til de svage ældre i vores samfund. Specialistopgaver skal løses på regionalt niveau og det helt specielle må staten nødvendigvis tage sig af.

Jeg glæder mig over, at Langeskov, Kerteminde og Munkebo som er på omkring 23.000 indbyggere, holder fast i at de vil danne en fælles kommune, uanset hvordan resultatet af strukturdebatten bliver.

Jeg ville ønske at vi her på Højfyn kunne stå lige så meget sammen og markere os lige så stærkt.

For mig er Højfyn ikke til salg. Vi er et stærkt område som ligger centralt placeret på Fyn med gode muligheder for såvel bosætning som erhvervsudvikling, ærgerligt at vi mangler mod til at gå sammen om at blive én kommune. Jeg er nemlig overbevist om at det ville være den bedste løsning for vores borgere - og for Fyn.

Højfyn - en tanke værd

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce