Sandager er blevet en hjertestarter rigere. Den hænger ved Dagli'Brugsen - og for butikken banker hjertet også bedre efter flere magre år.

Sandager: - Vi synes, det er en god service, vi kan yde vores kunder og lokalsamfund - at skulle man gå i stå på brugsens parkeringsplads, så kan man få starthjælp.

Sådan siger Ole Larsen. Og han griner lidt over det. For det er sagt med et glimt af humor.

Sandager er blevet en hjertestarter rigere. Den hænger ved Dagli'Brugsen. Den lokale indvåner og tidligere brugs-bestyrelsesmedlem Ole Larsen siger:

- Vi har fået den på den måde, at vi lavede en indsamling hos de lokale kunder. Der fik vi samlet ca. 2600 kr. ind. Vi er et lille hold (i en aktivitetsgruppe, red.), der har arbejdet med hjertestarteren. Vi har efterfølgende fået penge ind blandt lokale håndværkere, siger Ole Larsen.

Fællesmøde om hjertestarter

Ifølge Ole Larsen fra Sandager bliver der i samarbejde med kirkerne i området indkaldt til et fællesmøde i slutningen af februar. Her kan lokalsamfundet blive introduceret for brugen af en hjertestarter og få et lille kursus, oplyser han.Den præcise dato kendes ikke endnu, men det er som skrevet i slutningen af februar.

Hjertestarteren kostede 15.000 kr. Pengene blev fundet. Og hjertestarteren blev sat op - Sandager sagde hjertelig velkommen.

Det går bedre

Dagli'Brugsen i Sandager har de senere år halset efter med indtjeningen. For et år siden startede den i dag 25-årige Anders Hansen som brugsuddeler. Han kom fra en lille lokalbrugs i Tinghøj ved Varde.

- Det har været et "oprydningsår" i gamle regninger og det gamle varelager, beskriver han året 2017.

Han bor oven på butikken i forretningens "embedsbolig". Anders Hansen estimerer, at der i 2017 er blevet omsat for over ni mio. kr.

- Omsætningsen har været 200.000 kr. i fremgang i forhold til sidste år. Så det går den rigtige vej, og vi skal selvfølgelig fortsætte den vej, fortæller han.

Ole Larsen:

- Vi har fået godt og grundigt ryddet op i det gamle varesortiment og fået nogle nye, friske varer på hylderne. Og fået friske øje til at se på, hvad det er, vi har brug for i vores lokalsamfund. Han (Anders Hansen, red.) har virkelig fået vendt butikkens image, siger han.

Der er kommet mere kvalitetskød på hylderne, og vinudvalget er blevet bedre. To af flere faktorer.

- Det har været hårdt, men sjovt at arbejde med, siger Anders Hansen om sit første år.

Sikkert med hjertet for brugsen på rette sted. Og nu med hjertestarter.

  • Kloster_Martin_(2015)_020

    Af:

    Journalist på Assens-redaktionen. Har tidligere gennem 10 år været på størsteparten af avisens redaktioner på Fyens Stiftstidende, bl.a. Kerteminde, Odense, Kultur og SportFyn. Af interesser nyder jeg musik og fodbold, mens jeg også interesserer mig for samfundsforhold.